Barcelona i flammer – El Clasico flyttes til desember!

238

(Bilde: Barcelonas sentrumsgater  i går kveld/natt)

Det spanske fotballforbundet og La Liga har i dag besluttet å flytte El Clasico til 18. desember. Urolighetene i Barcelona ser ikke ut til å avta. Det er enorme demonstrasjoner og kamper i gatene. Politiet klarer ikke å roe gemyttene til opprørerne. De er mange og veldig godt organisert.

Det er ikke så mye fotball i dette, men her i Spania er fotball politikk også. De som er for en katalansk selvstendighet har blitt enormt provosert etter at 9 politikere ble fengslet for å delta i å organisere folkeavstemningen som ble avholdt i 2017. En avstemning som ble kjent ulovlig.

Forholdet mellom Madrid og Barcelona er ikke bra. Det ligger et hat mellom disse byene som stammer fra Franco-tiden. General Franco var fra Madrid. Motstandsbevegelsen mot Franco-regimet hadde hovedkvarter i Barcelona. Dette iboende hatet har aldri blitt borte og det blusser opp i hver eneste El Clasico. Denne kampen mellom de to storhetene har alltid vært en av de aller største kampene. Mange av verdens største stjerner har møttes. Det har alltid vært veldig mange sportslige poenger å hente i disse kampene. Duellen Messi mot Ronaldo for å ta et eksempel.

- Annonse -

El Clasico er mer enn en fotballkamp. For katalanerne har det alltid vært en arena for å vise hele Spania at man IKKE er spansk. Kampen har alltid hatt et politisk og historisk aspekt.

Situasjonen i Barcelonas gater begynner å ligne mer og mer på en krig. Det har i alle fall utvikliet seg til å bli langt mer enn en demonstrasjon. Det er ikke noe som tyder på det vil gi seg med det første. FC Barcelonas president, Bartomeu, uttalte seg tidligere om at fengsel ikke var løsningen. I dag legger han til at vold er heller ingen løsning. Pep Guardiola har vist sin støtte til seperatistene og han ble i dag foreslått til en sentral rolle i det katalanske parlamentet ved neste valg.

Vi får håpe at Barcelona kommer tilbake til fredelige tilstander snarest mulig. Det er grunn til å tro at en kamp mot Real Madrid på Camp Nou til helgen kunne ha forverret situasjonen ytterligere. Det er fullt forståelig at de ikke ønsker å ta den sjansen. Synd for oss som er glad i fotball, men trolig en klok beslutning.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -