Barca måtte slite mot Malaga

121

Kampen mellom Malaga og Barcelona på La Rosaleda startet med en drømmeåpning for Barcelona. Før to minutter var gått sliter Suarez seg forbi forsvaret og ender opp ned mot dødlinjen, og rekker akkurat å få lagt inn til en Munir helt alene. Han kunne bredside ballen i mål fra et par meter. En enkel scoring for Munir med et flott forarbeid av Suarez.

Malaga hadde derimot andre planer og lot seg ikke på noen måte knekke av den tidlige scoringen i mot. De skapte mye problemer utover i omgangen og Barca-forsvaret var i ubalanse ved flere anledninger. Messi kom også til en kjempesjanse der han skulle bredside inn en retur etter et skudd fra Munir. Men Torres kom skliende med verdens lengste bein og blokkerte.

Etter 32 minutter fikk Malaga betalt for alle forsøkene og sitt gode trykk i spillet. Litt klabb og babb og ballen ender hos Juanpi som via Mascherano setter inn utligningen. Det var mye dårlig klareringer i forsvarsrekka til Barca i dag. Et forsvar som bestod av Vidal, Mascherano, Vermalen og Adriano. Man manglet altså Pique, Alves og Alba. Det må nok ta litt av skylden for at det var litt mer usikkerhet enn vi vanligvis ser.

Andre omgang startet nesten som den første. Etter få minutter får Adriano prikket inn et fantastisk innlegg som Messi på litt akrobatisk vis setter i lengste hjørnet. 2-1 til Barca.

Malaga fortsatte sitt spill med høyt trykk og skapte flere farligheter og så i andre omgang. Barcelona hadde også en del brukbare muligheter utover i kampen, men det skal sies at begge keeperne var gode. Bravo hadde mange gode redninger og et par veldig dårlige utspark som endte med gode muligheter for Malaga. Kameni på sitt beste er en keeper i verdensklasse.

Malaga sitter helt sikkert igjen med en veldig dårlig følelese i dag. De hadde en god mulighet til å få med seg mer fra dette oppgjøret. Det ble en slitekamp for Barcelona. De hadde ikke den flyten i spillet som de normalt har. De manglet mange av de som vanligvis starter. Forsvaret er nevnt, og Neymar må også nevnes i den sammenheng. Han var hjemme med en liten skade. Med denne seier inntok Barcelona igjen tabelltoppen. Så får vi se på søndag om Atletico klarer å slå Sevilla og dermed komme seg på topp igjen.