Bayern ydmyket Dortmund i Der Klassiker

157

Bayern München vant hele 4-0 i lørdagens hjemmekamp mot Borussia Dortmund i årets første Der Klassiker.

Hans-Dieter Flick fikk sin første skikkelig test som trener for Bayern München, i kampen mot Borussia Dortmund i lørdagens Der Klassiker. Men gjestene var sjanseløs mot de regjerende tyske mestrene. De ga seg ikke før det sto 4-0.

Robert Lewandowski, som hadde scoret 21 ganger på 17 opptredener for Bayern München denne sesongen, i sin staroppstilling. Kampen var bare 17 minutter gammel, når polakken sendte hjemmelaget opp i ledelsen. Benjamin Pavard sendte et innlegg inn i feltet til Borussia Dortmund, som Lewandowski kom først på og headet ballen i målet bak Roman Bürki. Polakken satte dermed 1-0 og noterte seg for sitt 11. Bundesliga-mål på rad.

I det 36 minuttet ble gjestenes Jadon Sancho byttet ut til fordel for Raphël Guerreiro. Så like etter var Serge Gnabry igjennom og satt ballen i mål, bildene viste at han var i offside og målet ble annullert. Så et minutt senere kom 2-0 scoringen. Joshua Kimmich som spilte Thomas Müller i dybden. Tyskeren slo et flatt innlegg til Lewandowski, fikk ikke skikkelig klem på skuddet. Istedenfor var det Gnabry som fikk sette inn 2-0-scoringen. Etter at Müller først ble dømt, for offside. Men VAR bildene viste at han var onside.

Etter en times spilt kunne Robert Lewandowski juble for sitt andre mål i kampen. Etter polakken sendte ballen enkelt forbi Roman Burki. Det var polakkens mål nummer 15 og 16 i Bundesliga denne sesongen, spissen har dermed scoret i samtlige 11 ligakamper denne sesongen. Det er rekord i Bundesligaen.

Men hjemmelaget var ikke ferdig, og i det 79. minutt ble det 4-0. Ivan Perisic klasket  inn et innlegg fra venstre. Til slutt var Dortmunds Mats Hummels scoret selvmål på sin gamle hjemmebane.

– Det var en veldig imponerende seier, ingen ville trodd dette i forkant, og vi fortjente seieren, oppsummerte Gnabry i intervjue på Viasport.

Bayern klatrer over Dortmund på tabellen. De er nå nummer tre, med like mange poeng som RB Leipzig på 2. plass, og ett poeng bak Borussia Mönchenbladbach, som kan øke luken til fire poeng mot Werder Bremen søndag.