BEKREFTET: Southgate fortsetter som England-sjef

133
Denne mannen har i dag skrevet under på en avtale som binder han til jobben som England-sjef frem til 2020. Foto: Wikimedia Commons

BEKREFTET: Southgate fortsetter som England-sjef

Det engelske fotballforbundet FA kunngjorde i dag at Gareth Southgate er ansatt som sjef for det engelske fotballandslaget på permanent basis. Forbundet skal ha vært fornøyd med jobben han har gjort så langt og skal ha tilbudt 46-åringen en 4-årsavtale.

Etter sommerens store skuffelse i EM ble det klart at Roy Hodgson ikke fikk fortsette som sjef for det engelske fotballandslaget. Fotballforbundet brukte deretter litt tid på å finne en erstatter, men avgjørelsen falt 25 dager etter EM-exiten mot Island. Sam Allardyce ble introdusert som erstatter og vant sin første og eneste kamp som England-sjef. For bare 67 dager etter ansettelsen fikk han sparken, etter å ha uttalt til journalister i den engelske avisen Telegraph at han visste om måter å komme seg rundt FAs regelverk. Allardyce føyer seg dermed inn i historiebøkene som den sjefen som har ledet England i kortest tid.

Southgate som nå har tatt over jobben har erfaring som manager fra Middlesbrough og det engelske U21-landslaget. Han ledet de engelske ungguttene til finalen i U21-EM i 2015, og har nok derfor mye kunnskap om hvilke spillere som han ønsker å ta inn på senior-landslaget. 46-åringen sier selv etter kunngjørelsen at han har hygget seg i disse fire kampene som sjef for England, og at han tror det er et stort potensiale. Han sier videre at han føler seg stolt, og at han ønsker å gi alt for England og skape et lag som nasjonen vil ha glede av å se på.

Så da gjenstår det bare å se om Southgate kan klare å bygge opp et engelsk fotballandslag som kan være med å kjempe i toppen i EM og VM.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -