Belhanda: "Ved siden av Spania har Tyskland den beste ligaen"

353

Den marokanske landslagsspilleren Younes Belhanda har imponert mange i Schalke etter at han kom fra Dynamo Kiev i vinter, og han stortrives i Gelsenkirchen og med spill i Bundesliga.

«Det er veldig positivt. Bundesliga-kampene spilles med veldig høy intensitet, slik det var da vi møtte Borussia Mönchengladbach. Jeg fant også fort ut at alle klubbene angriper. Defor er det mange mål og stor underholdning i ligaen,» sier Belhanda til bundesliga.com.

På spørsmål om det er noe som i særdeleshet har imponert han med Bundsliga, svarer han følgende:

«For å være ærlig, så har jeg aldri sett så mange flotte stadion. Om vi spiller hjemme, i Frankfurt, Köln eller Berlin, er alle stadion fylt. Supporterne buer nesten aldri på deres eget lag, som ikke alltid er standard i andre land. Vi ser mange barn som kommer på kampene med sine foreldre fordi sikkerheten er tatt vare på. Det er fantastisk. Vi føler at fansen er der fordi de har skikkelig lidenskap.»

- Annonse -

Belhanda sier at han fulgte Bundesliga tett også da han spilte i Montpellier i Frankrike, på grunn av dens kvalitet.

Og han er ikke redd for å kaste seg inn i den evige debatten om hvilke ligaer som er best.

«Ved siden av Spania har Tyskland den beste ligaen. Du trenger bare å se på resultatene i Champions League. Selvsagt er Premier League i England spektakulær, men det er de spanske og tyske klubbene som kommer til semifinalene i Champions League hvert år.»

Schalke jakter selv på muligheten til å spille i Champions League neste sesong, men det er mange hindringer i veien for å klare det. Blant annet skal de møte både Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen hjemme, samt Bayern München borte, i løpet av de neste avgjørende ukene.

«Spesielt ser jeg fram til derby-kampen mot Dortmund. Mine lagkamerater har allerede begynt å snakke om den i garderoben. Det har en helt spesiell mening for regionen og det blir en fantastisk kamp. Borussia Dortmund er veldig stabile, men foran våre fans kan vi vinne kampen. Vi ønsker også å ta med oss noe hjem fra turen til Bayern. Uansett, kampen til Bayern mot Juventus i Champions League viste nok en gang at man aldri kan avskrive et tysk lag,» sier marokaneren.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -