Berget livet av at døra var åpen og naboen hørte hunden bjeffe

579
Riboberg Song, en av Kameruns beste fotballspillere gjennom tidene, var for et par måneder siden døden nær. (Foto: Wikimedia Commons)

I oktober berget Rigobert Song livet mest av flere tilfeldigheter, etter at han fikk et hjerneslag hjemme i Yaounde og falt i koma. Hadde det ikke vært for hunden hans, ville den tidligere Liverpool- og West Ham-stopperen omkommet.

Et par dager etter at han ble sendt på sykehus, hadde han blitt såpass bra at han kom seg til hektene igjen.

I et intervju med L’Equipe forteller han hele historien.

«Jeg følte meg dårlig, falt over på siden og heldigvis svelgeet jeg ikke tunga,» starter han.

- Annonse -

«Jeg hadde døren stående åpen fordi jeg ventet besøk, hadde jeg lukket den igjen ville jeg vært død. Hunden begynte å bjeffe veldig høyt og fikk varslet huseieren som ringte ambulanse. Det var et mirakel,» sier Song.

Song hadde mistet mye vekt på kort tid, og er glad han fortsatt er i livet.

«Da jeg våknet opp fra koma veide jeg bare 60 kilo, det er utrolig med tanke på hvor stor jeg var,» fortsetter han.

«Nå har jeg lagt på meg noen kilo igjen og jeg blir bedre og bedre for hver dag som går.»

Song spilte aktivt for Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham, Köln (lån), Lens, Galatasaray og Trabzonspor i Europa mellom 1994 og 2010, i tillegg til Kameruns landslag.

Song, som nå er 40 år (født 1. juli 1976) sier at han traff igjen sin døde far mens han lå i koma.

«Mørket kom og jeg så min far mens jeg var i koma. Han døde da jeg var ni år gammel. «Hva gjør du her? Kom», sa han til meg.»

Song fikk over 126 landskamper for Kamerun, han deltok i VM i 1994, 1998, 2002 og 2010 (spilte sin siste landskamp for Kamerun i VM 2010 mot Nederland), og ble den første spilleren som ble utvist i to verdensmesterskap (Zinedine Zidane har også blitt det etter kameruneren). Han er onkel til Alexandre Song som har spilt i Arsenal og Barcelona (nå Rubin Kazan i Russland).

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -