BL 10. runde: Leipzig likt med Bayern, to lag sliter enormt

213

Den tiende serierunden i Bundesliga er ferdigspilt. Bayern München er ikke like suverene som de siste sesongene og det gjør at RB Leipzig har like mange poeng.

Det er heller ikke langt bak til Hoffenheim og Hertha Berlin, som fikk sterke resultater i helgen også.

Helgen blir også husket for Pierre-Emerick Aubameyangs fire mål, og en målgivende, da Borussia Dortmund vant på Volksparkstadion for første gang på fem sesonger.

Her er helgens kamper:

Hertha Berlin – Borussia Mönchengladbach 3-0:

Kalou-hattrick senket Gladbach

Bayer Leverkusen – Darmstadt 3-2:
Leverkusen var favoritter mot Darmstadt som ennå ikke har tatt poeng på bortebane denne sesongen, og de tok ledelsen etter vel halvtimen med et godt plassert skudd fra Hakan Calhanoglu. Antonio Colak utlignet til 1-1 rett etter pause, men hjemmelaget tok raskt tilbake ledelsen da Julian Brandt headet inn en fantastisk diagonalpasning fra Julian Baumgartlinger. Chileneren Charles Aranguiz la så på til 3-1 med et skudd i krysset fra 16-meteren. Gjestene ga ikke opp, men kom ikke nærmere enn en redusering til 2-3 ved Mario Vrancic fem minutter før slutt. Selv om resultatet skulle tilsi en jevn kamp, spilte Leverkusen godt og særlig Julian Brandt var i storslag. Med seiere mot Wolfsburg og Tottenham borte, er laget nå i en form som ligner på det som sikret dem tredjeplassen etter en strålende sluttspurt av forrige sesong. 17 år gamle Kai Havertz kom inn for Leverkusen, og ble med det tidenes yngste debutant for laget.

Bayern München – Hoffenheim 1-1:
Begge lagene beholdt sin ubeseirede rekke. Kerem Demirbay ga gjestene ledelsen etter en god start på kampen, men Bayern tok så over føringen. Bayern manglet litt foran mål i kampen, og ble berget av et selvmål da Steven Zuber puttet et innlegg fra Douglas Costa bak sin egen keeper ti minutter før pause. I andre omgang ble Hoffenheim presset mer bakpå, men sjansene kom ikke før mot slutten da både Mats Hummels og Thomas Müller traff stolpen. Selv om Bayern hadde disse to gigantsjansene, var det slett ikke ufortjent at Hoffenheim fikk med seg poeng hjem fra Allianz Arena. Hoffenheim har ennå ikke slått Bayern på 17 kamper i Bundesliga-sammenheng, men dette er noe av det nærmest de har vært. Særlig spilte kaptein Sebastian Rudy en meget god kamp og vant dueller og viste virkelig hvordan en kaptein skal gå foran i en kamp.

Freiburg – Wolfsburg 0-3:
Freiburg sto med fire strake seire hjemme, mens Wolfsburg ikke hadde vunnet siden første serierunde. Likevel ble det en klar borteseier i kampen som ble spilt i et voldsomt regnvær. Mario Gomez scoret for ulvene både rett før og rett etter pause, mens Ricardo Rodriguez satte inn det tredje på straffe i sluttminuttene. Wolfsburg tok ledelsen mot spillets gang, men fikk kampen mer inn i sitt spor i andre omgang. Christian Günter ble utvist for hjemmelaget da han laget straffen og fikk sitt andre gule kort. Mario Gomez har slitt med å finne nettmaskene tidligere i sesongen, men i denne kampen viste den tyske landslagsspissen seg fra sin beste side – og var kampens beste spiller. Det Wolfsburg viste i denne kampen, gjør at det er vanskelig å se dem for seg på nedre halvdel utover i sesongen.

Hamburger SV – Borussia Dortmund 2-5:

Suspendert i midtuka, slo tilbake med fire mål og en målgivende

Ingolstadt – Augsburg 0-2:
To scoringer i løpet av de siste fem minuttene sikret Augsburg en viktig seier i Bayern-derbyet mot Ingolstadt. Hjemmelaget er dermed godt plantet i bunnen av tabellen, kun på bedre målforskjell enn Hamburger SV unna sisteplassen. Martin Hansen fikk tillit som burvåkter for hjemmelaget etter at Ørjan H. Nyland fortsatt venter på sin første seier som keeper for Ingolstadt. Augsburg hadde klart flest sjanser gjennom hele kampen (blant annet et skudd i tverrliggeren), og selv om målene kom sendt – kom de godt og fortjent. Innbytter Raul Bobadilla satte inn 1-0 på et nydelig frispark fire minutter før slutt, mens en annen innbytter, Halil Altintop sikret 2-0 i det 90. minutt.

Eintracht Frankfurt – Köln 1-0:
Frankfurt gjennomførte sin tredje strake kamp uten baklengsmål og vant en fortjent seier mot Köln, som gjør at begge lagene har 18 poeng. I snitt ble det scoret seks mål mellom lagene forrige sesong, og det tok bare fire minutter før Mijat Gacinovic satte inn sitt første Bundesliga-mål da han møtte et innlegg på første stolpe. Köln var ufarlige resten av omgangen, men skjerpet seg i starten av andre. Yuya Osako var nær å utligne med en heading like utenfor, men utover i kampen tok Frankfurt kontroll på kampen igjen, selv om de ikke klarte å skape all verden selv. Mexicaneren Marco Fabian er i storform for hjemmelaget, og var igjen meget god og sto bak mye av det Frankfurt skapte. Niko Kovac har drillet Frankfurt-laget til å bli meget vanskelig å spille mot, og de har tatt poeng mot både Bayern München, Borussia Mönchengladbach, Hertha Berlin og Bayer Leverkusen de siste ukene i tillegg til Köln – det er sterkt.

RB Leipzig – Mainz 3-1:
Ikke siden Duisburg i 1997/98-sesongen gjorde en strålende start på sesongen, har et opprykkslag startet så bra som RB Leipzig. Med denne seieren er de likt med Bayern München på toppen med 24 poeng. Mot Mainz som kom rett fra et sjokkerende 1-6-tap borte mot Anderlecht i Europa League torsdag, tok det bare en halv omgang før Leipzig ledet 2-0 etter scoringer av Timo Werner og Emil Forsberg. Rett før pause la Werner på til 3-0. Det bemerkelsesverdige var at Werner og Forsberg hadde assist til hverandre sine mål – en strålende omgang av duoen med andre ord. Leipzig var klart best også etter pause, men det ble med en redusering fra Stefan Bell.

Schalke – Werder Bremen 3-1:
Schalke har lagt sjokkstarten (fem strake tap) bak seg, og tok nok en seier da Werder kom på besøk i rundens siste kamp søndag ettermiddag. Siste ti minuttene av første omgang rant målene inn, først headet Alessandro Schöpf Schalke i ledelsen, så økte Nabil Bentaleb til 2-0 da han satte inn en retur fra keeper på et frispark fra Naldo. Men Werder ga ikke opp og Serge Gnabry reduserte på straffe slik at pauseresultatet var 2-1. Schalke gikk ut etter pause med mål om å få tilbake tomålsledelsen, og etter flere forsøk scoret Schöpf igjen etter 63 minutter. Etter det fortsatte Schalke å presse gjestene bakpå, men det ble ikke flere mål. Seieren var imidlertid aldri i fare. Eneste gledelige for Werder var at deres storscorer gjennom tidene, Claudio Pizarro, var tilbake etter langtidsskade. Han kom inn 20 minutter før slutt og fikk sine første minutter på banen på 176 dager.