Kalou-hattrick senket Gladbach

145

Hertha Berlin, med både Per Ciljan Skjebred og Rune Almenning Jarstein i startoppstillingen, tok imot Borussia Mönchengladbach hjemme på Olympiastadion fredag kveld. Gjestene fra Niederrhein startet best og kom til et par sjanser de første 15 minuttene. Særlig Patrick Herrmann skapte mye for gjestene fra sin høyrekant-posisjon. Men det var vertene som skulle få kampens første scoring, litt mot spillets gang. Salomon Kalou fikk gå opp helt alene og stange inn et innlegg etter 18 minutters spill.

Patrick Hermann måtte ut med skade etter en drøy halvtime (bildet er hentet fra gladbachs twitterkonto).

Vondt gikk til verre for Gladbach etter en snau halvtime, da Herrmann ble liggende etter et tøft sammenstøt med Herthas Vedad Ibisevic. Før erstatteren Fabian Johnson ble byttet inn hadde Salomon Kalou økt til 2-0 for Hertha. Men det skulle ikke stoppe der for gjestene; Christoph Kramer, som allerede hadde pådratt seg et gult kort, gikk klønete inn i en takling og pådro seg sitt andre gule drøye 5 minutter før pause. Dermed måtte Gladbach fullføre resten av kampen med 10 mann.

Gladbachs trener André Schubert valgte å sette inn Julian Korb for Tobias Strobl ved pause for å få litt mer balanse i laget. Hertha tok foten av gassen et par hakk i 2. omgang, og ingen av lagene spilte seg til veldig store muligheter. Gladbach kom på noen småfarlige overganger, men de klarte Hertha å avverge uten veldig store problemer.

Rune Jarstein måtte likevel til pers ved to anledninger utover i omgangen, og gjestene kom nærmere en redusering enn Hertha kom 3-0. Men litt som ved det første målet punkterte Hertha kampen litt mot spillets gang. Weiser fant Kalou med en perfekt plassert pasning, og ivorianeren kunne fullføre hattricket med en perfekt plassert avslutning.

Hertha tok dermed nok en seier hjemme på Olympiastadion og har nå vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen. Før resten av kampene spilles i løpet av helgen ligger Hertha oppe på 3. plass. Borussia Mönchengladbach har på sin side nå spilt 5 ligakamper på rad uten seier, og har heller ikke maktet å score i noen av disse 5 kampene. Hertha møter Augsburg borte etter landslagspausen, mens Gladbach tar imot Köln hjemme til Rheinderby.

Både Skjelbred og Jarstein spilte hele kampen for Hertha. Førstnevnte var som vanlig denne sesongen meget god til å dekke rom og vinne baller sentralt på midten, mens sistnevnte ikke hadde veldig mye å gjøre, men viste hvilken form han er i når han måtte.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach (Olympiastadion) 3-0

Mål: Kalou 18′, 33′ 84′.

Gule kort: Stark og Mittelstädt (Hertha), Strobl og Wendt (Gladbach).

Røde kort: Christoph Kramer 39′ (Gladbach, to gule).

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Stark, Brooks, Mittelstädt – Skjelbred, Lustenberger (Allan 56′) – Weiser, Kalou (Kurt 86′), Harraguchi (Schieber 71′) – Ibisevic.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Vestergaard, Jantschke – Herrmann (Johnson 34′), Strobl (Korb 46′), Kramer, Wendt – Hofmann (Hazard 85′) – Stindl, Raffael.

Banens Beste: Salomon Kalou. Ingen tvil.

Tilskuertall: 51934