Farvel, City: Real Madrid triumferte fra straffemerket

81
Pep Guardiola skal være svært interessert i å sikre seg Jamal Musialas tjenester. Foto: Terry Kearney, Wikimedia.

Real Madrid trakk det lengste strået i en dramatisk straffesparkkonkurranse mot Manchester City og er dermed i semifinalen i Champions League igjen.

Manchester City vil ikke gjenerobre Champions League-tittelen.

Pep Guardiolas menn hadde nok av sjanser i onsdagens returkamp mot Real Madrid, men spanjolene var skarpest i straffesparkkonkurransen etter 1-1 i ordinær tid.

Andriy Lunin reddet både Mateo Kovacics og et svakt forsøk fra Bernardo Silva, og siden kun Luka Modric bommet for Real Madrid, endte det med en 4-3-seier fra straffemerket. Antonio Rüdiger scoret det avgjørende målet og skapte enorm jubel blant gjestene.

Real Madrid bygger dermed videre på sin egen rekord og er i semifinalen for 17. gang siden Champions League ble lansert i 1992. Bayern München har vært der nest flest ganger med 13.

Denne gangen er det nettopp Bayern München som City skal kjempe mot for en plass i finalen.

I den andre semifinalen møtes Dortmund og PSG.

Spansk drømmestart

Real Madrid fikk en perfekt start på onsdagens returkamp.

Etter 12 minutter tok Jude Bellingham ballen godt og startet et fint angrep på høyre flanke. Kyle Walker så dårlig ut og klarte ikke å klarere, slik at Rodrygo i to forsøk fikk sparket ballen i mål til 1-0 for gjestene.

City var nære ved å svare syv minutter senere, men tverrliggeren sto i veien for Erling Haaland.

Etter dette hadde vertene en del ballbesittelse, men det var hovedsakelig Kevin De Bruynes forsøk fra distanse som ble farlige.

Jack Grealish fikk en stor sjanse, men Antonio Rüdiger nådde tilbake og fikk blokkert.

I andre omgang fortsatte City presset, men Thibaut Courtois’ erstatter Andriy Lunin var på plass gang på gang – i hvert fall frem til et kvarter før slutt.

Da smalt Kevin De Bruyne ballen høyt i nettet, og plutselig var det helt jevnt på Etihad.

Den belgiske stjernen fikk en gigantisk sjanse seks minutter senere, men sparket ballen litt for høyt, så den suste over mål.

Ingen av lagene klarte å sette inn det avgjørende støtet til slutt, så det måtte to ganger 15 minutter ekstra til for å finne en vinner.

Tempoet falt naturlig nok noe, og det ble lengre mellom sjansene.

Antonio Rüdiger fikk en god mulighet rett før den korte pausen mellom de to omgangene, men skarpheten manglet.

Selv om Manchester City til slutt så ut til å ha en liten fysisk fordel, klarte Real Madrid å stå imot, så alt ble avgjort fra straffemerket.

Det startet bra for City da Luka Modric bommet på Real Madrids første forsøk, men deretter bommet både Bernardo Silva og Mateo Kovacic, mens Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho og Antonio Rüdiger holdt hodet kaldt for Real Madrid.

Fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker fotball