For første gang: Leverkusen er tysk mester

103
Xabi Alonso stiller spørsmålstegn ved Paul Mersons beslutninger gjennom karrieren. Foto: Skjermdump, Youtube.

Leverkusen vinner det tyske mesterskapet for første gang i klubbens historie etter en 5-0-seier hjemme mot Werder Bremen.

Det er fortsatt fem runder igjen av Bundesligaen, men Bayer Leverkusen med Xabi Alonso som leder, bryr seg ikke og kan søndag feires som tysk mester – for første gang i klubbens historie.

Samtidig er Bayern München etter 11 mesterskap på rad dyttet ned fra toppen. Den tyske giganten ligger 16 poeng bak i Bundesliga-regnskapet og kan ikke lenger ta igjen det ville Leverkusen.

Mesterskapet ble sikret etter en totalt dominerende prestasjon mot Werder Bremen søndag, hvor klubben hjemme vant 5-0.

Les om kampen nedenfor:

Fra starten dominerte vertene kampen, og det var nesten mer flaks enn dyktighet at Werder Bremen holdt ut i hele 25 minutter.

Men da tok det ikke lenger.

Offensivspilleren Jonas Hofmann ble felt i straffeområdet, og etter en VAR-sjekk ble det klart at Leverkusen-angriperen Victor Boniface kunne stille seg opp på straffemerket.

Derfra scoret han trygt og brakte Leverkusen i ledelsen.

Men hvis man trodde at 1-0-målet ville få Leverkusen til å slappe av, tok man veldig feil.

Et skytegalleri fant sted kort tid etter, hvor gjestene så vidt klarte å få klarert ballen.

Og slik fortsatte første omgang – Leverkusen jaktet mål, mens Werder Bremen holdt stand, og stillingen ved pause var derfor 1-0.

I begynnelsen av andre omgang virket det som om Leverkusen-spillerne innså at de var svært nær å skrive historie. De virket nervøse.

For første gang var Bremen best, selv om de ikke klarte å skape egentlige sjanser. Og da gjestene ikke utnyttet spilloverlegenheten, beviste Leverkusen hvorfor ingen klubber har klart å slå dem denne sesongen.

Et kanonskudd fra Granit Xhaka i det 60. minutt fikk stadion til å eksplodere. Den erfarne midtbanegeneralen sendte rett og slett ballen opp i det lengste hjørnet til 2-0.

Og hvis noen var i tvil om hvor mesterskapet var på vei, fjernet Florian Wirtz den tvilen bare åtte minutter senere.

Wirtz snudde seg rundt rett utenfor feltet og sendte av gårde en vanvittig missil til 3-0.

Florian Wirtz var langt fra ferdig. Med syv minutter igjen doblet han målprotokollen sin og scoret 4-0. Og for at det ikke skulle være nok, sikret han seg sitt hattrick få minutter før slutt, da han fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Leverkusen var nå bare minutter fra å skrive tysk fotballhistorie, og det kunne merkes.

Selv om tilhengerne på forhånd hadde fått beskjed om at de ikke måtte løpe ut på banen, løp flere av dem inn ved 5-0-målet og deltok i feiringen.

Og det virket som om dommeren aksepterte det.

Kort tid etter blåste han av – og så eksploderte det.

Tysk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger tysk fotball