BL 6. runde: «Van Basten-mål» i bunnkamp, Bayern avga poeng

223

Den sjette serierunden i Bundesliga har som alltid hatt mange gode og spennende oppgjør. I år gikk det bare seks kamper før Bayern avga sine første poeng da de fikk 1. FC Köln på besøk. I den store kampen mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund, som forøvrig Eurosport Norge kastet ut av sin sendeplan samme dag, ble det en fortjent seier til Leverkusen.

Som alltid er det noen perler av noen mål, og det må trekkes fram Antonio-Mirko Colak fra Darmstadts «nesten-kopi» av Marco van Bastens berøkte EM-finalemål i 1988.

Her er oppsummeringen av helgens kamper:

RasenBallsport Leipzig – Augsburg 2-1:
RB Leipzig er tidenes første Bundesliga-debutanter som går seks kamper på rad i starten av sesongen uten å tape. Mot Augsburg tok de en tidlig ledelse da svenske Emil Forsberg satte inn en retur fra keeper, men Augsburg utlignet like etterpå ved Dong-Won Ji. Tidlig i andre omgang økte danske Yussuf Poulsen til nye Leipzig-ledelse, og laget var nærmest å score resten av omgangen og vant fortjent.

Bayern München – 1. FC Köln 1-1:
Et nydelig innlegg fra høyreakanten stupte Anthony Modeste fram på og fikk nådd ballen med høyrefoten og Manuel Neuer ble satt ut av spill. Gjestene fortsetter sin positive start på sesongen med en meget sterkt resultat på Allianz Arena. Joshua Kimmich, som har hatt en eventyrlig bra start på sesongen, ga Bayern ledelsen rett før pause på en stupheading. Det var fortjent ledelse, som publikum bare ventet på. Både Thomas Müller og Javi Martinez hadde store sjanser for hjemmelaget i starten av andre omgang og det så ut til å bli en lang omgang for Köln, men så kom utligningen etter 62 minutter. Timo Horn slo et skudd fra Müller i stolpen, men Köln var nær å stjele alle tre poengene på slutten ved Simon Zoller. Arjen Robben spilte sin første kamp fra start for Bayern siden 5. mars, og laget er nok spesielt skuffet over at de ikke fikk mer ut av førsteomgangen de dominerte. Köln har nå 11 kamper på rad uten tap.

Darmstadt – Werder Bremen 2-2:
Begge lag kan være forholdsvis fornøyde med 2-2 i denne jevne og underholdende kampen, selv om begge sårt hadde trent å ta alle tre poengene. Darmstadt hadde tidlig en kanon i tverrligger før de fikk straffe etter 19 minutter og gikk opp til 1-0 ved Antonio-Mirko Colak. Werder tok så over spillemessig, men Darmstadt var farligst på sine dødballer. I andre omgang snudde Bremen til 2-1-ledelse, før Colak igjen kom på scoringslisten for Darmstadt etter 73 minutter og fastsatte sluttresultatet til 2-2 med et sensasjonelt mål – ikke ulikt Marco van Bastens berømte mål fra EM-finalen i 1988. Lamine Sane på en heading fra kloss hold og Serge Gnabry som rundet reservekeeper Daniel Fernandes (førstekeeper Michael Esser ble skadet) scoret for Werder. Bremen hadde de beste sjansene etter 2-2, men uavgjort var et greit resultat. Darmstadt har nå ikke tapt mot Bremen på sin seks siste oppgjør i Bundesliga.

Se youtube høydepunkter fra kampen. Klassemålet til Colak etter cirka 5.20.

Freiburg – Eintracht Frankfurt 1-0:
Vincenco Grifo ga hjemmelaget ledelsen allerede etter fire minutter, og det ble også kampens eneste mål. Freiburg fortsette dermed trenden med å vinne hjemme og tape borte. Med forrige sesong har de ni hjemmeseire på rad i ligaen, som er klubbrekord. Begge lagene hadde flere gode sjanser utover i kampen, men ballen ville ikke i mål.

Hertha Berlin – Hamburger SV 2-0:
Bare timer etter at Vedad Ibisevic ble far for andre gang, scoret han sitt 96. og 97. Bundesliga-mål og sikret en forholdsvis komfortabel hjemmeseier. HSV under sin nye trener Markus Gisdol var litt overivrige i starten og hadde tre gule kort før halvtimen var spilt. Hertha hadde to skudd i treverket før de fikk 1-0 etter halvtimen. I andre omgang ble gjestene mye mer offensive og fikk mange frispark høyt i banen. Den offensive innstillingen ga også hjemmelaget mange kontringsmuligheter de tok dårlig vare på. Etter 70 minutter fikk Hertha straffe og da la Ibisevic på til 2-0. Det kunne fort blitt flere mål for Hertha etter det, men det holdt i massevis til ny seier og andreplass på tabellen. For HSV ser det ille ut og deres dårligste ligastart noensinne har blitt ytterligere svakere.

Ingolstadt – Hoffenheim 1-2:
Ingolstadt venter fortsatt på sin første seier og Hoffenheim er ubesiret så langt i sesongen, etter at gjestene vant kampen 2-1. Etter å ha ridd av en liten storm fra hjemmelaget i starten, tok Hoffenheim ledelsen etter 11 minutter ved Sandro Wagner. Kerem Demirbay økte så til 2-0 ti minutte før pause da han utnyttet klabb-og-babb i målområdet. Ingolstadt la om og ble mer offensive etter pause, og Oliver Baumann hadde noen bra redninger. Samtidig var Hoffenheim nær å gå opp til 3-0 med et skudd i stolpen, men hjemmelaget kom ikke nærmere enn en straffescoring fem minutter på overtid fra Lukas Hinterseer. I fjor på samme tid hadde Hoffenheim to poeng og lå nest sist.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-0:

Chicharito: “Heldigvis slo vi et av de beste lagene i Tyskland”

Wolfsburg – Mainz 0-0:
Søndag ettermiddag startet med en kjedelig og sjansefattig 0-0-kamp, og ulvenes dårlige start på sesongen fortsetter. De har ennå til gode å vinne hjemme på Volkswagen Arena denne sesongen. Mainz lå defensivt og satset på kontringer i første omgang, og Wolfsburg hadde et par gode lagskudd fra Ricardo Rodriguez og Jakub Blaszczykowski. Julian Draxler var nærmest å avgjøre kampen for hjemmelaget da han runde keeper, men avslutningen ble reddet på streken av Giulio Donato.