Den blonde Messi overskygget Luis Suárez’ hat-trick

376

Selv om Luis Suárez scoret hattrick, var det Lionel Messi i en blond utgave som var den store spilleren da Barcelona innledet La Liga-sesongen med en imponerende forestilling.

Real Betis kom til Camp Nou med fem debutanter og deres nye trener Gustavo Poyet kunne ikke fått en vanskeligere oppgave. Selv om gjestene fra Sevilla gikk ut i 5-4-1-formasjon, tok det bare seks minutter før Barca tok ledelsen. Til slutt ble det 6-2, fullstendig dominans omtrent gjennom samtlige 90 minutter. Gjestene scoret omtrent hver gang de var nær målet til Barca-keeper Bravo.

Lionel Messi trenger strengt tatt ikke å male håret lyst for å bli lagt merke til, for verdens beste fotballspiller viste at han er helt eminent. To scoringer utenfor 16-meteren, en målgivende, to ganger tredje sist og et skudd i tverrliggeren ble fasit til slutt. Men argentineren var også fullstendig dominerende på banen og Real Betis’ spillere var sjanseløse på å stoppe han.

Slik kom målene:

- Annonse -

6. min: 1-0 Messi spiller fram Alba med en utsøkt tversoverpasning. Alba spiller til Arda Turan som setter inn Barcas første mål for sesongen.

21. min: 1-1 etter et strålende frispark fra Rubén Castro.

37. min: 2-1 fra Messi som drar seg innover fra høyrekanten og hamrer ballen i mål fra 20 meter.

42. min: 3-1 kommer ved Suárez etter at Messi spilte opp høyreback Sergi Roberto som la ut til den uruguayske stjernespissen som styrte ballen utagbart forbi keeper.

56. min. 4-1 igjen ved Suárez. Messi spiller vegg inne i 16-meteren før han legger tvers over til Suárez som enkelt tapper inn.

57. min. 5-1 etter nok et strålende langskudd av Messi.

82. min. 6-1 etter et direkte frispark fra 20-25 meter fra Suárez.

84. min. 6-2, igjen Rubén Castro for gjestene. På en sjelden visit i angrep knaller han inn sin åttende scoring på de ti siste kampene mot Barca.

Men det hjalp lite for Castro og hans grønnhvite lagkamerater. De kan trøste seg med at de aller aller fleste av de 37 resterende kampene av sesongen er mot mer overkommelig motstand.

I tillegg til målene var det mange sjanser for Barca – det ble så mange at vi kun nevner Messis skudd i tverrliggeren på stillingen 1-1.

Messi debuterte i La Liga i 2004/05-sesongen. Han innledet den 13. sesongen med to scoringer. Det var hans 313. og 314. ligamål for Barcelona. Her er hans scoringsrekord i La Liga (stjålet fra Petter Velands twitter-konto): 1-6-14-10-23-34-31-50-46-28-43-26.

Hvis denne kampen er standard for resten av sesongen, er det ikke utenkelig at rekorden på 50 blir tangert eller slått.

Ellers skal det nevnes at Rubén Castro har scoret 136 mål for Betis på 245 kamper (også det stjålet fra Petter Velands twitter-konto). Meget imponerende, og 35-åringens mål blir også denne sesongen avgjørende for Betis. Han scoret 18 mål for laget sist sesong.

 

Bilde: Lionel Messi, i dag i en lysere utgave, var helt eminent i serieåpningen mot Real Betis (Foto: Wikimedia Commons)

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -