Uavgjort mellom Leicester og Arsenal

173

Ingen avgjørelse på King Power Stadium etter fartsfylt oppvisning fra begge lag. Det betyr at Arsenal og Leicester blir stående med ett poeng på to kamper, mens Chelsea, Manchester City og Manchester United alle har full pott.

Begge lag gikk inn i dette oppgjøret med tap fra sesongåpningen. Og ikke overraskende var det Wenger som ble mest omtalt etter Premier Leagues første runde. Den erfarne Arsenal-manageren har ikke klart å hente Premier League trofèet hjem på 12 år, og fansen begynner å bli utålmodig.

Sjansefattig første omgang

Både Leicester og Arsenal tapte sine respektive åpningskamper i Premier League forrige helg, og det var på forhånd forventet en tøff kamp på King Power Stadium. Begge lag kom raskt ut av startblokkene og satte et høyt tempo. Gjestene startet med både Mesut Özil og Olivier Giroud på benken, mens Granit Xhaka fikk sin første kamp fra start for «The Gunners». Riyad Mahrez signerte tidligere denne uken en ny kontrakt med Leicester (les mer her), og kunne igjen fokusere fullt på det som skjedde ute på banen.

Men det ble en sjansefattig første omgang, hvor Arsenal dominerte spillet uten å produsere noe særlig med sjanser. Leicester vant forrige sesongs Premier League med kontringsfotball, og det kan se ut som at det må bli oppskriften også i år. «The Foxes» har kjappe angripere men klarte ikke å utnytte det mot et Arsenal forsvar som stod godt og kompakt. Hver av lagene hadde en stor sjanse i den første omgangen. Arsenals sjanse kom etter 31 minutter, på et frispark fra Santi Cazorla. Heldigvis for hjemmelaget var keeper Schmeichel våken og fikk slått ballen ut til corner.

Santi Cazorla var nærme å gi Arsenal ledelse på frispark, men dessverre for spanjolen reddet Schmeichel. Foto: Skysports

Leicesters sjanse kom like før pause da Vardy kom alene mot Cech, men også Arsenals keeper var våken og fikk stoppet ballen i første omgang. Deretter fikk Danny Drinkwater nesten fyrt av gårde et skudd, men ble hindret av Cech og Hector Bellerin. Leicesters spillere protesterte og mente at det skulle vært blåst straffe til Drainkwater, men lagene gikk til pause med 0-0.

Leicester mer involvert etter hvilen

Etter at Arsenal fikk lovt til å trille mye ball i første omgang, så Leicester ut til å ha kviknet litt til i garderoben. Hjemmelaget fikk mer og mer tak i ballen, og yppet seg fremover på banen. I det 51. minutt ble dagens Leicester debutant Nampalys Mendy skadet, i det han gjorde vendte seg litt for fort. Mendy har kommet inn i dette Leicester laget for å fylle den defensive midtbanerollen som N’golo Kante hadde i fjor.

Ingen av lagene maktet å score

Til tross for høyt tempo og vakker angrepsfotball fra begge lag, ble det ingen avgjørelse på King Power Stadium i kveld. De siste 20 minuttene bølget kampen voldsomt frem og tilbake, uten at vi fikk noen målscorere. Like før slutt gikk innbytter Ahmed Musa ned innenfor 16-meteren, og på nytt ble det ropt på straffe. Dommer Clattenburgh vinket spille videre til høylytt piping fra hjemmepublikumet. Sett under ett var det en morsom uavgjort kamp, men begge lag vil utvilsomt være misfornøyd med poengdeling. Leicester og Arsenal står nå med ett poeng på to kamper og må opp noen hakk for ikke å hektes av tetlagene.

Jamie Vardy fortviler etter å ha satt ballen over mål. Foto: Skysports

Leicester- Arsenal

Sted: King Power Stadium

Dommer: Mark Clattenburgh

Resultat: 0-0 (0-0)

Banens beste:

Koscielny. Den etterhvert erfarne midtstopperen var god og ryddet gjentatte ganger opp i Arsenals forsvarsrekke. Var også med å bidra til at gjestene holdt nullen og kommer villig opp på dødballer.

Leicester (4-4-2):

Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Mendy, Albrighton – Okazaki, Vardy

Arsenal (4-2-3-1):

Cech – Bellerin, Koscielny, Holding, Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Cazorla, Oxlade-Chamberlain – Sanchez

Gule kort:

23. min. Coquelin (ARS)

44. min. Mendy (LEI)

90. min. Holding (ARS)

Røde kort: Ingen.

Bytter- Leicester:

53. min.: Mendy ut- King inn

66. min.: Okazaki ut- Ulloa inn

86. min.: Albrighton ut- Musa inn

Bytter- Arsenal:

72. min.: Xhaka ut- Wilshere inn

72. min.: Cazorla ut- Özil inn

77. min.: Oxlade-Chamberlain ut- Giroud inn