Bonucci vrakes mot Porto

128

Leonardo Bonucci skal se Porto-Juventus fra tribunen. Midtstopperen har blitt straffet av trener Massimiliano Allegri etter den offentlige krangelen på fredag etter serieoppgjøret mot Palermo.
På tross av en lett 4-1 seier ble det oppspill mellom de to, som kranglet gjennom kampen. Bonucci sa noe til treneren, som svarte med «Hold kjeft, din ***skalle! Bare tenk på å spille, **** deg!».
Da kampen ble avblåst, løp Bonucci rett i garderoben mens lagkameratene gikk å feiret med supporterne.
Allegri prøvde å minimalisere situasjonen i intervjuer etterpå og påsto at «det var bare en misforståelse», men forklaringen var ikke helt overbevisende.

Alvorligere enn mange trodde

I begynnelsen ville klubben ikke blande seg i det som mange ville ha avskrevet som en vanlig episode, noe som kan skje på fotballbanen.
Likevel fikk Bonucci en bot og Allegri har bestemt seg for å betale en sum til veldedighet i «selvstraff».

Akkurat når saken så oppklart ut, kom nyheten som en bombe: Bonucci skal ikke spille Mesterligakamp mot Porto (og trolig ikke mot Empoli heller).

«Bonucci skal sitte på tribunen i morgen – forklarte Allegri i presskonferansen på tirsdag. Etter kampen nedsatt jeg saken for det var vel ingenting, men det er rettferdig å ta en sånn avgjørelse av respekt for supportere, i samsvar med klubben».

- Annonse -

Det er jo merkelig å fastslå at saken er over og at det ikke betydde mye mens treneren og klubben er villige til å spille et viktig Mesterligaoppgjør uten stallens beste midtstopper.

En uunngåelig skilsmisse i sommer?

Affæren er vel mye mer enn en tilfeldig trette. Det går an å kjekle med lagkamerater og trener i kampens hete øyeblikk, men her går saken dypere.

Allegri og Bonucci har aldri hatt et strålende forhold, på grunn av sine respektive særpreg- men ingen forventet et slikt rask og ubehagelig utfall.

Midtstopperen har vært gjennom stressende tider i sitt privatliv, med sønnens sykdom, og dette har helt sikkert påvirket prestasjoner og moral. Ifølge noen kilder er han veldig skuffet og såret over sakens utvikling og det utelukkes ikke at han skal forlate klubben i sommer, retning England.

Andre mistenker at hele kranglen er en unnskyldning til å forberede en avskjed med Allegris. En del av fansene har aldri likt ham veldig godt, og en feide med en av lagets ledere skal ikke gjøre Allegri noen tjeneste, heller ikke i garderoben. Andre spillere har tidligere kommet på kant med treneren.

Det er likevel ikke vits i å spekulere om hans fremtiden nå, for mye vil avhenge av Juventus’ skjebne i Champions League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -