Sutton-keeper måtte resignere etter tippeskandale

304

Sutton-keeper måtte resignere etter tippeskandale

Det som kunne og skulle ha vært et flott FA-cup eventyr har fått en bitter slutt. Wayne Shaw, keepertrener og reservemålvakt i Sutton United, fikk nok oppmerksomhet i det siste på grunn av sin tykke figur, men han tok det for langt på tampen av den historiske kampen mot Arsenal.

Etter et raskt pub-besøk i pausen, ble han tatt på fersken mens han spiste en pai på benken i 82. minutt. Mange tolket scenen som en usedvanlig og sympatisk gest av en fargerik skikkelse, et slags forbilde til engelsk amatørfotball, men den stygge sannheten kom ut ganske fort.

«Jeg ga dem et hint»

Suttons hovedsponsor for kampen var Sun Bets, et tippingselskap. Merkelig nok hadde de tips om «skal Shaw spise en pai under kampen på live TV?» med odds på 1/8
Keeperen er nå mistenkt for å ha delt inside informations med andre lagkamerater, kollegaer og bekjente.

Han ble spurt om dette i Good Morning Britain radioprogram og han innrømte at «Ja, vi får ikke tippe, men noen kompiser kan og selvsagt… noen kompiser, jeg tror de kan kaste en femmer inn. Jeg vet noen gjorde det, jeg ga dem et hint…»

- Annonse -

En ærlig tabbe

Sutton-manager Paul Doswell har prøvd å forsvare Shaw, eller i det minste å forklare hva som skjedde.
«Jeg snakket med ham og han er opprørt over saken – sa Doswell til media – Han ble overveldet av oppmerksomheten i de siste ukene og han fikk sannsynligvis dårlige råd.

Selv om jeg tror det var en ærlig feil, må han betale prisen likevel. Shaw er min venn, men det blir utvilsomt vanskelig å forsvare hans posisjon i øyeblikket».

Et smakløst lovbrudd

Shaw resignerte etter klubbens press og voldsomt tilbakeslag i media. I tillegg risikerer han til og med 2 år i fengsel ifølge artikkel 42 i Gambling Act. Det er vel også juks å støtte noen i tipping, uansett av man tipper selv eller vinner man penger på dette.

Tipping-kommisjon skal undersøke saken videre og de har advart tippeselskapene mot «novelty» tipping, dvs mot morsomme og usedvanlige hendelser som kan skade idrettens og tippings integritet.

Det sies at Sun Bets betalte en 5-sifret sum for Shaws lille stunt, men publisiteten de har fått, på godt eller vondt, er jo uvurderlig.

Sutton United derimot har blitt snytt av en unik kveld, for få har snakket om deres respektable kamp mot Arsenal siden skandalen brøt. Shaw sin pai har allerede overskygget en fantastisk askeladden-historie og har skiftet fokus fra det gode i amatørfotball til de verste og laveste stereotypene om engelsk non-league.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -