Brann med festfotball på sorgens dag.

510
Brann Stadion
Brann Stadion. Foto: Wikimedia

Etter nystemten på Brann stadion, deltok supportere fra både hjemmelaget og fra de tilreisende i et minutts stillhet for å minne ofrene for nøyaktig 5 år siden. Gleden for fotball og sorgen etter terrorisme er såpass langt fra hverandre, men det ble en verdig markering.

Etter at det viktige var over, startet det som var viktigst av det som ikke var viktig, nemlig fotball. Brann slo Vålerenga 4-1 sist på stadion, og i det solen dukket opp og lyste opp bt-tribunen så vel som Ulriken, sparker Brann igang kampen i forhåpninger om at det blir like fartsfylt denne fredags kvelden.

Og det er de røde i latexdrakter som tar føringen. Vega snurrer rundt med venstrebacken til Aalesund, og legger tilbake til Nouri som legger praktfullt inn til Barmen. Og som mange ganger før har Barmen fri bane til mål, men avslutningen står ikke i stil til bevegelsen, og headingen fra perfekt hold heades rett i armene til Cramer i målet.

Men når avslutninger fra åpent spill ikke går bra, så tyr Brann til klassikeren krigemål etter kaos…etter frispark. Fredrik Haugen legger inn fra dødlinjen, han finner Acosta på bakerste. Ballen treffer costaricaneren i brystet før den detter ned. Fullt av armer og ben, klarer midtstopperen å vippe ballen over målstreken til jubel til 1/4 del av stadion. Resten får det ikke helt med seg, mens de med hjertet i Aalesund naturligvis er deppet.

- Annonse -

2-0 skal også komme på en litt sur måte for bortelaget. Daniel Braaten stormer oppover venstresiden og får etterhvert ballen av Barmen. Braaten legger hardt inn foran mål, og istedenfor at ballen går til en lagkamerat, setter Skagestad fram en fot, og setter også ballen i eget nett. Ikke ulikt hva VIF gjorde forrige kamp på stadion.

Det er en fortjent ledelse til pause. Aalesund har virkelig lite å komme, og forsvaret til Brann har full kontroll. Også begynner målene å komme for Brann sin del, absolutt en god jobb Lars Arne Nilsen har gjort med dette Brann laget.

Etter timen spilt kommer det desiderte svaret på at Brann tar alle poengene. Cramer hadde en svak innsats på 1-0, og må nok ta hele ansvaret på at Nilsen jr setter inn 3-0. En corner blir slått litt bak i feltet. Kepper Cramer ser ut til å ha full kontroll, men kolliderer i egen spiller. Han glipper ballen som Sivert Heltne Nilsen plukker opp, han setter den via en tangotrøye (for anledningen i hvit) og i mål.

I det kvelden knapt kan bli verre for Aalesund tar dommer Edvarsen fløyten til munnen og blåser for straffe og rødt kort. Daniel Gretarsson river ned Orlov som mottar en langpasning i 16-meteren. Reprisen viser at den er diskutabel. Likevel. Innbytter Huseklepp får æren av å ta den, og setter ballen motsatt vei av keeper.

Hadde Aafk noe å komme med før straffen, så er det definitivt sluttkjørt nå. Brann vrir og vender spillet og kun dårlige vurderinger og en tå i veien gjør at dette ikke blir tosifret.

Men et par mål til blir det. Og begge fra det som blir Branns toppscorer etter kvelden. Azar Karadas ropes det etter fra store stå. Han svarer raskt. 2 min etter han blir byttet inn, varter nevnte Karadas og Huseklepp opp med nærmest en kopi av målet mot Stabæk.

Huseklepp slår inn fra venstre, Karadas løper seg fri og header vakkert i hjørnet til 5-0.

Karadasen er ikke ferdig for dagen, og fem minutter før slutt dukker han opp igjen. Forsvaret til Aalesund er helt demotivert og nok en gang vil det komme kritikk på hvordan målet blir sluppet inn.

Innlegg fra høyre denne gangen. Ballen går først forbi spissen/midtstopperen, en forsvarer har ikke spenst nok til å treffe med hodet, ballen treffer dermed en annen forsvarer, som uten hensikt legger perfekt til Karadas, som enkelt tupper ballen i mål fra et par meters hold.

Fredrik Haugen er nære å sette 7-0, men Aalesund unngår den ultimate ydmykelsen…

Glem den, Aalesund blir ydmyket i Bergen, og det bør begynne å ulme rundt både ledelse og trener Trond Fredriksen i Ålesund nå. De har scort flere mål enn Viking, men sluppet inn like mange som Start på bunnen. Start som tar i mot Vålerenga til skikkelig bunnoppgjør på Sør Arena søndag.

For Brann sin del, enda ikke tapt hjemme i Bergen og solide 16-1 i målforskjell på eget gress. For Brannsupporteren som ble med Brann ned i OBOS-ligaen, er dette litt av en livsendring.

Men det er tøffe tider i møte. Nå kommer Odd, Strømsgodset, Vålerenga og Rosenborg på en snor. 5-6 poeng her og Brann er for alvor med i medaljekampen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -