Den tredje høyeste overgangssummen er et faktum

330

Det har vært mye fram og tilbake angående superspissen Gonzalo Higuain. Det har lenge vært snakket og skrevet om at han var på vei fra Napoli til Juventus.

Nå er det klart at argentineren går fra forrige sesongs nest beste lag i Serie A, til det beste. Overgangssummen er den tredje høyeste i historien.

28-åringen har signert en fireårsavtale med Juventus, og Serie A-mesterne skal ha betalt utkjøpsklausulen. Det har tidligere vært rapportert at denne har vært på 94 millioner euro, men det skal ifølge goal.com ha vært avtalen for at Higuain skulle kunne kjøpe seg selv ut av kontrakten.

For andre klubber skal klausulen ha vært 90 millioner euro, som Juventus nå skal ha betalt.

- Annonse -

Higuain scoret 36 ligamål på 35 kamper for Napoli i fjor. Han kom til Napoli i 2013 og hadde kontrakt til 2018. Juventus har i sommer også kjøpt Miralem Pjanic, Marko Pjaca, Mehdi Benatia og Dani Alves.

90 millioner euro er den tredje dyreste overgangen i historien. Den dyreste er Gareth Bale fra Tottenham til Real Madrid i 2013 for 101 millioner euro, foran Cristiano Ronaldo fra Manchester United til Real Madrid i 2009 for 94 millioner euro.

Neymar fra Santos til Barcelona i 2013 var 88,2 millioner euro, og Luis Suarez er den femte dyreste overgangen fra Liverpool til Barcelona i 2014 for 81,7 millioner euro.

Den dyreste overgangen hittil i sommer før Higuain gikk til Juventus, var Hulks overgang fra Zenit St. Petersburg til Shanghai SIPG for 55,8 millioner euro.

 

(Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -