Brann slo Strømmen da Leciejewski ble utvist

136

Brann startet klart best i oppgjøret på Strømmen Stadion. Likevel fikk bergenserne seg en kalddusj da toppscorer Martin Ramsland omsatte vertenes første sjanse til scoring etter 26 spilte minutter. Snaue åtte minutter senere skjøt nykommer og venstreback Ruben Kristiansen Brann velfortjent inn i kampen igjen. Nordlendingen mottok en tversoverpasning på kanten av sekstenmeteren fra Sivert Heltne Nilsen og sendte ballen i bøylen bak Strømmen-keeper Simon Thomas.

Til tross for ytterligere sjanser til begge lag, skulle resultatet stå seg til pause. Tempoet var noe lavere da kampens andre omgang startet, men i det 55. minutt ga Branns innlånte ving Amadiya Rennie de tilreisende fra Bergen noe å juble for på ny. Mannen fra Liberia mottok en godt timet stikker i bakrom fra Fredrik Haugen og kom alene med Thomas. Rennie avsluttet, og selv om den kanadiske keeperen fikk en hånd på ballen, rullet den inn i hjørnet. Resten av kampen gikk i store deler ut på at Brann prøvde å punktere kampen. Det var det nok mange som trodde de hadde klart også da innbytter Kasper Skaanes satte ballen hardt i mål etter godt forarbeid av Erik Huseklepp.

3-1 til Brann, men Lillestrøms lillebror i Romerike hadde ikke gitt fullstendig opp enda. Tidligere Molde-spiss Madiou Konate ble spilt pent gjennom og kom alene med Leciejewski. Senegaleseren rundet polakken, men keeperen felte spissen og lagde straffe til vertene. Brann-keeperen fikk samtidig marsjordre av dommer Rohit Saggi og Hordalendingene måtte dermed fullføre kampen med 10 menn. Straffen omsatte Mustapha Achrifi iskaldt i krysset og blåste med det ny luft i Strømmen-ballongen.

Men det ble med forsøket for Oslo-laget som til slutt måtte se seg slått av Brann i en begivenhetsrik kamp.