Rekdal gjort narr av etter VIF-kollaps.

1022
Brann Stadion
Brann Stadion. Foto: Wikimedia

Til tross for at i overkant av 10 000 tilskuere hadde tatt turen til Brann stadion, har rivalene Brann og Vålerenga hatt betydelig bedre ramme tidligere. Størst vs nest-størst av de norske byene, og blant lagene i Tippeligaen med desidert størst potensielle hva gjelder forutsetninger. I de siste års kamper har det vært veldig lite på spill, lagene har somlet midt på tabellen, uten å true noe som heter Europa League eller serietittel. Kun de mest ihugga supporterne holder det fortsatt gående. Men lørdag ettermiddag/kveld var det de røde Brannsupporterne med deilig skarre R (irriterende, alt ettersom) som kunne kose seg med poengene og retten til å narr av motparten.

Kjetil Rekdal har uttalt at han nekter å reise Norge rundt for «å bli pissa på»  Hittil i sesongen har ikke Vålerenga tatt en eneste seier på bortebane i år. På omtrent samme tid i fjor var det stikk motsatt, og VIF var det eneste laget som IKKE hadde tapt.

Men det begynner bra for «Reka». 20 minutter ut i førsteomgangen roper hjemmefansen på kast. Linjedommer mener ballen ikke er helt over og lar bortelaget vende spillet til Robert Lundström som er overraskende alene, han legger hardt inn mot Moa, som enkelt setter ballen bak Leciejewski.

Vålerenga prøver så å gå for Brann sin oppskrift, ligge dypt og hindre åpninger, det funker sånn passe, helt frem til Branns nye signering i vinter, Deyver Vega varter opp med finteshow på høyrekanten. Kommer seg inn i 16 og legger inn mot Orlov, han får Vålerengas keeper til å gi retur, og den høyreiste Barmen varter opp med uvanlig gymnastikk, og får pirket ballen i mål.

- Annonse -

Brann effektive og (litt) heldig i andreomgang. 

Vega er igjen på farten og leker seg mot venstresiden til Oslos stolthet. 52 min ut får han løpe lengre og lengre med ballen, før han fyrer av et håpløst skudd langt utenfor. Foruten at Simon Larsen tenker at han skal varte opp med en hockey-styring, og ballen endrer helt retning og triller rolig inn i hjørnet med Marcus Sandberg sprellende i det andre.

Vålerenga sprakk nullen til Brann på hjemmebane, men et mål nummer to ligger noe vekke

Og når hjemmelaget får sjansen, da slår de til mot et vaklende forsvar. Tidligere VIF-spiller Ruben Kristiansen stormer oppover siden, skryter fra skrått hold, og nok en gang er det en hockeystyring som ender med scoring. Innbytter Skålevik strekker ut foten og sender store stå til himmels.

Og til slutt, den ultimate ydmykelsen kommer fra Erik Huseklepp. Brann kontrer, målscorer Skålevik sender den tidligere landslagsspilleren igjennom, og har hele banehalvdelen å løpe på. Mot Sandberg får endelig Huseklepp litt selvtillit igjen, når han ser ballen sprette i nettet til 4-1.

4-1 blir også sluttresultatet i Bergen, og sangen om hvilken hedersmann Rekdal er for å rykke ned runger utover Ulrikens fot.

Vålerenga står nå med 11 poeng, poenget over Stabæk som kan forbi om de slår Lillestrøm søndag. Det brenner under føttene til Rekdal og ryktene om Deila som erstatter begynner å ulme opp.

Lars Arne Nilsen sitter på sin side med nærmere 100 % sikkerhet i trenerstolen til Brann ut sesongen, målet var å ikke havne i bunnstriden, det har klubben klart med halve sesongen unnagjort. Om det solide forsvaret holder mål som de har gjort til nå, skal en ikke se bort ifra at Brann med litt bedre poengfangst på bortebane kan snuse på EL. Brann er per nå på en solid fjerdeplass.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -