Buffon tilbake på landslaget

351

Det er ikke over. Italias midlertidige sjef Luigi di Biagio har bekreftet at Gianluigi Buffon skal bli med i privatkampene mot Argentina og England neste måned.
Akkurat som mange eldre rockestjerner (og wrestlere) har Juventus’ sisteskanse ikke klart å motstå kallet og han har vært landslagspensjonist bare i tre korte måneder.

Den legendariske keeperen takket offisielt farvel til landslaget etter sjokktapet mot Sverige i VM-playoff i november i fjor. En tårefull og hjertelig avskjed som kom i italiensk fotball sin mørkeste dag på mer enn 40 år.
Buffon mente at det var på tide å trekke seg, i et ’slutten på en æra’ øyeblikk. Med laget ute av VM i Russland og ingenting å spille for, følte Gigi det var riktig å gi yngre spillere en sjanse.

Noen måneder senere har situasjonen endret seg. Verken Forbundet eller landslaget har en sjef ennå. Carlo Tavecchio og Giampiero Ventura måtte gi seg og ingen har tatt over i to stillinger som ikke er akkurat attraktive nå for tiden.
Tidlig U21 trener Di Biagio har derfor fått den varme poteten. Og har med en gang vendt seg til de gamle heltene.

«Sometimes they come back»

«Buffon må ikke bli ferdig etter Sverige av aktelse for hans navn, historie og alt Gigi har gjort for italiensk fotball – påstår han – Jeg har foreslått ham at han kan spille to-tre kamper nå og da kan vi vurdere tilstanden igjen».

- Annonse -

Altså blir Buffon med iallfall i den kommende, og ganske meningsløse, vårsesongen da Italia er sparring-partner til lagene som skal spille i VM i sommer.

40åringen har bekreftet comebacken.
«Jeg føler jeg fortsatt kan bidra, spesielt under disse vanskelige omstendighetene – sa Buffon i et intervju på TV – Dette er en tøff overgangsperiode for landslaget og jeg vil gjerne hjelpe. Jeg orket ikke å si nei: det dreier seg om lojalitet og ansvarlighet. I juni blir det jo en helt annen historie».

En lojal kaptein eller en egoistisk gubbe?

Selv om Buffons kuvending ser midlertidig ut, har dette skapt en del kontrovers i landet.
Mange, også blant Juventus-tilhengere, mener at keeperen burde holde stand og takke nei til tilbudet.
Avskjeden fra landslaget var ikke ideell men den var mektig. En ikonisk spiller som griner som et barn etter en av karrierens største skuffelser.
I ettertid kan man til og med tvile på at Buffon var ærlig i hele saken. Er et par kamper verdt å kaste en skygge over hans troverdighet? Hva kan de legge til til en legendarisk karriere?
Og, enda mer urovekkende, skal han virkelig og definitivt trekke seg når den nye offisielle landslagssjefen tar over i sommer?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -