Buffon takket nei til ny PSG-kontrakt

171

Snipp, snapp, snute, nå er Buffons franske eventyr ute.
Keeperen har avslått tilbudet om kontrakt-forlengense og er allerede på jakt etter en ny utfordring.
41åringen har vel ingen plan om å legge opp og han kan fortsatt være en viktig resurs på temmelig høyt nivå selv om sesongen i Paris har vært langt fra tilfredsstillende.

Mesterliga-forbannelse slo til igjen

Buffon var førstevalg i Mesterliga og han burde ha gitt lagkameratene, spesielt i forsvar, rutine og sikkerhet. Dessverre var det til ingens nytte for PSG røk igjen ut av cupen ganske tidlig. Manchester United sin overraskende snuoperasjon senket et kronisk umodent lag.
Selveste keeper var ikke uskyldig for Lukakus 2-1 scoring kom etter en grov tabbe på et tagbart langskudd. Gigis gamle nemesis. Litt som den avgjørende og omdiskuterte straffen på tampen. Real-Juve og Man United-PSG: to kamper, samme keeper, samme bitre slutt. Da skjønte kanskje Buffon at Paris ikke var det rette stedet for ham lenger.

Merci et au revoir

Gullet i Ligue 1 var garantert rett fra starten men Buffon spilte bare 17 kamper (med 18 baklengs) for trener Tuchel bestemte seg for rotasjon mellom italieneren og unggutt Aréola. Et eksperiment sjefen bekreftet han ikke vil gjenta neste sesong. Derfor fikk Buffon den ikke-så-hemmelige beskjeden.

«Ernest Hemingway skrev at det finnes to steder hvor vi kan være lykkelige: hjemme og Paris. For meg er disse to det samme, for Paris skal alltid føles litt som hjemme» postet Buffon på Instagram. Han takket eieren, lagkameratene og supporterne som i tradisjon. Han ga ros til hele PSG-miljø og viste sin takkenmlighet for et positivt år men understreket at han er klar for «nye personelige opplevelser og nye profesjonelle utfordringer».

- Annonse -

Hvor nå?

Spekulasjoner om Buffon sin fremtid har allerede startet. Han skrev at «Mitt eventyr i utlandet er nå over» og dette kan vel bety at han vil vende hjem.
Ryktet går at han kan bli tilbudt en rolle i landslaget som sportslig leder. Men det er klubbfotball som fortsatt mest tiltrekker både Buffon og fansene.

Hjemkomsten i Juventus er helt uaktuell for han forlot Den Gamle Dame i fjor da han ikke ville bli andrevalg. Og med Szczesny og Perin skal han nå bli tredjekeeper. Ikke en ønskelig situasjon for mannen som var verdens beste.
I Inter skal han jobbe med gamle kamerat og sjef Antonio Conte, men der også finnes det tøff motstand mellom stengene, nemlig Samir Handanovic. I tillegg skal Conte OG Buffon  sannsynligvis være altfor mye for Inter fansene. Én Juventus-ikon på San Siro er mer enn nok.
Roma trenger vel en ny keeper etter Robin Olsen sin skuffende sesong… Og en annen hjemkomst til Parma, 24 år etter den strålende debuten i Serie A, er selvsagt et fascinerende og romantisk scenario. Eller et opphold i Genoa, laget han holdet med som barn.
Faktisk kan Buffon være et interessant valg for nesten alle Serie A klubber, enten som førstekeeper eller som uvurderlig viktig mentor. Derimot har Gigi bekreftet at han fortsatt har lyst til å spille så fast som mulig og derfor vil han vurdere bare tilbudene som garanterer nok spilletid.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -