FIFA Womens world cup 2019 Gruppe C og D

109
Foto: FIFA Women World Cup France 2019

VM braker løs i morgen 7. Juni i Frankrike. I dag tar vi for oss gruppe C og D.

- Annonse -

Gruppe C består av lagene Australia, Brasil, Italia og Jamaica.

Dette blir en tøff gruppe. Australia nådde kvartfinalen i 2015 og vant sin kvalifiseringsgruppe. Brasil er på vei tilbake til gammel storhet. Laget tok sølv i 2007 og kan nå langt igjen. Italia og Jamaica er de usikre kortene i gruppa. Italia vant sin kvalifiseringsgruppe, men i mesterskap har de aldri overbevist. Jamaica debuterer i mesterskapet. De kan bli en joker i gruppa.

Det er vanskelig å spå et utfall av gruppa. Australia tar seg nok videre, men den andre plassen må det kjempes om. Med et godt resultat kan Jamaica ta tredjeplassen og få en plass i 8-delsfinalen.

Gruppe D består av Argentina, England, Japan og Skottland.

Et bikkjeslagsmål av ei gruppe. Gammel rivalisering og mye historie.

England tok bronsen i Canada i 2015. Som for gutta vill de nok til finalen. De får tøff konkurranse fra Japan. De ble mestere i 2011 og har et godt lag. Argentina deltar i sitt tredje mesterskap, men har aldri avansert fra gruppespillet. Her har de muligheter. Skottland debuterer i mesterskapet. De vant sin kvalifiseringsgruppe.

I denne gruppa betyr resultatet av kampene alt. Alle lagene har gode muligheter for en åttedelsfinale. Jeg ser frem til nabooppgjøret England-Skottland. Samtidig er spørsmålet hvordan matchen Argentina-England blir. Blir det like intensivt som for gutta?

Jeg ser frem til to grupper som må kjempe om hvert eneste poeng, der ingenting er avgjort på forhånd. Ingen lag kan føle seg for trygge.

Kommentarer

kommentarer