Casillas skrev spansk keeperhistorie i portugisisk storkamp

204
Iker Casillas bruker mobiltelefonen for mye, og Portos trener har satt han ut av laget. (Foto: Wikimedia Commons)

Iker Casillas spilte sin 68. kamp for FC Porto da de lørdag vant toppoppgjøret mot Sporting Lisboa med 2-1. I det 94. minutt hadde den spanske gigantkeeperen en feberredning, som gjorde at laget for noen timer gikk til topps på tabellen.

Da Benfica søndag vant 3-0 mot Nacional, kom hovedstadsklubben tilbake på toppen av tabellen, ett poeng foran Porto.

Men for Casillas og spansk fotball ble kampen historisk. Det var Casillas sin kamp nummer 960, som betyr at han har rekorden. Den tidligere rekorden tilhørte Andoni Zubizarreta som fikk 959 kamper for klubb og landslag.

Så langt har Casillas spilt 725 kamper for Real Madrid, 167 for Spania og 68 for Porto. Han er 35 år gammel, og for en keeper kan det fort bety flere gode sesonger igjen.

- Annonse -

På disse 960 kampene har han kun sluppet inn 898 mål, altså godt under ett mål i snitt per kamp. Den tidligere storkeepren «Zubi» hadde 906 baklengsmål i karrieren. Han spilte for Athletic Bilbao, Barcelona, Valencia og selvsagt landslaget, mellom 1980 og 1998.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -