Championship runde 14

250

Etter en nokså rolig uke for de fleste i championship er det endelig klart for runde 14 i Sky Bet Championship. 12 nye tette kamper skal spilles i en liga der alt kan skje.

Den første av rundens kamper er allerede igang og er mellom Leeds United og Sheffield United. To lag som ligger i toppskiktet før runden. Leeds på sin side står med kun tre poeng på sine siste fire kamper, mens gjestene står med ni på sine siste fire. Uansett så er det to topplag som møtes og hva er vel bedre enn å starte runden med en toppkamp i flomlys?

I morgen spilles den første kampen 13:30 på Hillsborough stadium i Sheffield mellom Sheffield Wednesday og Barnsley. Ingen av lagene ha preste noe stort sålangt denne sesongen, men det er vertene som har flest poeng etter de første 13 kampene med sine 16, gjestene ligger på 12 poeng. Forrige sesong da lagene møttes vant Sheffield det første oppgjøre 2-0 etter ett selvmål av briten Angus MacDonald og scoring av Sam Hutchinson. Når lagane møttes på Oakwell Stadium 1. april 2017 endte det 1-1 og også her markerte Angus MacDonald seg, men denne gangen for sitt eget lag da han satt inn 1-1 på overtid i 2. omgang. De siste årene har Wednesday hat en bra grep på Barnsley og vi må tilbake til 2011 for å finne sist Barnsley vant dette oppgjøret.

16:00

- Annonse -

Burton Albion v Ipswich Town
I morgen er det sjuende gangen det spilles en seriekamp på ligaens minste stadion denne sesongen. Pirelli Stadium kan ikke regnes som et fort for hjemmelaget som er tippet ned en divisjon av de fleste eksperter, men i morgen har de gule fra Burton mulighet til å overraske. Ved to anledninger i år har Burton vunnet og begge kampene hjemme mot Fulham og Birmingham, begge med en 2-1 seier. Gjestene fra Ipswich på sin side står med 6 seiere i år og 6 tap (har en hengekamp). I fjor endte bagge matchene med Ipswich seier og man kan vel si at de blåkledde har et lite favorittstempel før morgendagen.

Cardiff City v Milwall

En av årets nykommere i Championship skal ta sin første tur til Cardiff siden 18. april 2015. Det var også siste gangen lagene spilte i samme divisjon. Cardiff har hat en fantastisk åpning på årets liga å ligge helt oppe i toppen med sine 27 poeng på 13 runder. Millwall på sin side ligger på en 15 plass med 16 poeng. Uansett utfall i morgendagens kamp er det hvertfall en ting som er helt sikkert. De Millwall supporterene som tar turen fra The Den og til Cardiff kommer til å lage liv på tribunen, så blir det spennende å se da, om de kan synge «no one like us» helt fra Cardiff til London med et smil om munnen.

Fulham v Bolton

Det er nå to uker siden Fulham spilte hjemme og fire uker siden de sist vant en ligakamp, da mot vest-London rival QPR. Men selvom laget til Stefan Johansen kun har ett poeng på de siste to matchene endrer ikke det noe på favorittstempelet til Fulham da Bolton står på andre siden av banen. Bolton som er nyopprykka står med 6 poeng på 13 kamper og det ser ut til at også denne sesongen på nivå to kan bli tung. Sist Bolton slo Fulham var 10. februar 2015 på Macron Stadium. Bortelaget står med kun 7 mål og hele 24 baklengs og mye skal gå deres vei om målforskjellen skal se annerledes ut etter i morgen. Fulham på sin side står med 17 fultreffere, selvom laget ikke har levert opp til forventningene som var satt før sesongen bør nok dette bli seier hjemme på Craven Cottage.

Norwich City v Derby County

Før det hele sparkes igang på Carrow Road skiller det kun 3 poeng mellom lagene. begga lag slipper i snitt inn ett mål per kamp så skal de gjøre som baklengssnittet sier blir det 1-1, men som fotballelsker er det lov å håpe på noe annet. Hjemmelaget har hatt en formstigning etter den litt seige starten med 3 tap på fem kamper. Gjestene på sin side har ikke tapt siden 16. september så dette tyder på to lag som er i form. Dette blir nok en jevn kamp som kan bli morsom å følge enten om du er supporter eller nøytral

Preston North End v Brentford

Når disse to lagene møtes blir det som oftest mye mål. på de fire siste oppgjørende har det endt med 18 mål og morgendagen kan fort bli et målshow det også. Preston har kommet godt igang med årets sesong og står med fem seiere og 21 poeng på 13 matcher mens Brentford på sin side har kun 13 poeng, mye av dette skyldes nok mye skader på offensive og viktige spillere som Sergio Canos og den danske dynamitten Lasse Vibe. Nå skal begge disse to være klare for match og dette vil nok helt klart hjelpe «the Bees» borte på Deepdale i morgen.

QPR v Wolverhampton

På Loftus Road i morgen har QPR sjansen til å komme med ett sjokkresultat. Wolverhampton ligger helt oppe i toppen av ligaen og har vist seg å være veldig solide gjennom samtlige kamper sålangt i år. Hjemmelaget på sin side, er ikke fullt så stabile og mye tyder på at de hvite og blå fra vest-London skal få det tøft på eget gress. Fjorårets oppgjør endte med en 1-2 seier til hvert av lagene. Gjestene står med 3 strake seiere i ligaen og det frister nok stort å ta sin fjerde på rad. QPR på sin side har ikke vunnet siden 9. september så de er nok ganske gira på å endelig ta tre poeng igjen de også.

Reading v Middelsborough

Fjorårets Play-off finalist tar imot fjorårets Premier League lag på Madejski Stadium i Reading. Hjemmelagets åpning av 17/18 sesongen har vært langt under forventningene etter fjorårets kanonsesong, men heller ikke Middelsborough har levert som de fleste hadde forventet. Med 17 poeng ligger laget på en 13. plass, til tross for at de ikke har vunnet i ligaen siden 16. september mot QPR. Morgendagens oppgjør kan hjelpe Reading opp fra 20 plassen, men om gjestene stikker av med alle tre poengene er de enda ett skritt nærmere play-off plassene

Sunderland v Bristol City

Etter en ekstremt dårlig sesong i fjor, trodde nok de fleste av Sunderland skulle prestere litt bedre i år. Dette har da enda ikke skjedd. Hjemmelaget står med kun en liga seier og det var i første runde mot Norwich, selv ikke forrige runde tok de hjem alle tre poengene etter å ha ledet 1-3 borte mot Brentford. Bristol City på sin side har hatt en veldig god sesong sålangt. Laget står med 21 poeng og ligger på 7. plass før helgens runde. Bristol er også videre til 1/4 finalen i liga cupen der de skal møte Manchester United 18. desember. Om ikke hjemmelaget vinner i morgen ser det ordentlig ille ut for Sunderland og forhåpentligvis får vi en kamp der begge lag vil kjempe for tre poeng. Bristol for å henge med i toppen og vertene for å ikke ligge for langt bak trygg plass.

18:30

Hull City v Nottingham Forest
KCOM Stadium er stedet der rundens nest siste kamp skal spilles da Hull tar imot Nottingham Forest. Hull som ifjor var på øverste nivå og Nottingham som kun var to mål unna nedrykk ligger i dag kun 2 poeng unna hverandre på tabellen. Hjemmelaget har tatt 10 av 16 poeng i år på hjemmebane mens gjestene har kun 6 av 18 poeng på bortebane. Om dette skal ha noen betydning så er vel kanskje Hull en liten favoritt, men som de fleste vet er Championship en liga der alt kan skje og det meste er nokså uorutsigbart. Kampen er TV sendt og kan følges på Viasport 3 klokka 18:30

Søndag 13:00

Runden avsluttes med en virkelig godbit. Og dette er ikke bare en vanlig fotballkamp mellom to lag i samme liga, dette er et byderby det kommer til å lukte svidd av. Birmingham City tar imot Aston Villa på St Andrews. Birmingham si sesongstart har rett og slett vært grusom. laget ligger på en 21. plass kun ett poeng over streken. Aston Villa på sin side har plukket godt med poeng gjennom alle kampene sålangt og er inne topp seks før denne runden. Men et derby er et derby og da kan alt skje. I slike kamper har sjeldent tabellsituasjonen noe og si, men innsats og vinnervilje er i hovedfokus, og det er nok ikke uten grun at denne kampen er TV sendt.
Med andre ord. Dette er en runde som nok vil bli fulgt av mye action og mange tette matcher.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -