Conte i Chelsea, en suksess eller mislykkelse?

480

Helt siden 1985 har Antonio Conte satt sitt preg på italiensk fotball både som spiller og som trener. Conte har vunnet en rekke trofeer, blant annet Serie A, Champions League og Supercoppa. Majoriteten av trofeene ble vunnet med Juventus, hvor han hadde en enorm suksess, men har han det som trengs for å vinne veien til hjertet av Roman Abramovich og Chelsea-fansen?

 Allerede i 1985 begynte Conte som fotballspiller for den italienske klubben Lecce. Klubben Screen Shot 2016-07-12 at 11.12.55lå nede i Serie B og kjempet om plassen. Chelsea-treneren fikk 71 kamper og scorte 1 mål i løpet av periode sin i Lecce. Etter å ha spilt 6 år i Sør-Italia gikk turen videre til Juventus. Her dominerte han og spilte ikke mindre enn 13 år. I løpet av de 13 årene vant han det som var å vinne og spilte seg inn i Juventus-fansen sine hjerter. Men det skulle ikke ta lang tid før han returnerte til Torino-klubben, men denne gangen som trener.

 

Fra Conte sluttet som spiller og begynte som trener, tok det 2 år. Han debuterte som trener i Arezzo, men tiden i Arezzo var preget av domerskandaler og korrupsjon. Etter 2 år i den Serie B klubben, gikk turen videre til Bari. I Bari hadde han enorm suksess, men det skulle ta lang tid før han en jobb på det øverste nivået i Italia.

- Annonse -

Den jobben kom i 2011, hvor han tok over roret i Juventus. Allerede etter den første sesongen vant han den italienske ligaen og dominerte Derby d’Italia. Spillestilen under Conte var dominert av 3-5-2, hvor Chiellini, Bonucci og Barzagli dannet fundamentet og Pirlo styrte spillet. Han hadde stor suksess og etter 3 år hadde han vunnet 3 Serie A og kom til semifinalen i Champions League. Til tross for suksessen skulle det ikke lang tid før han forlot den italienske giganten.

I 2014 fikk han tilbud om å bli Italias landslagstrener. Den karismatiske italieneren takket ja og trenereventyret fortsatte. Den første seieren han fikk var mot Norge. Italienerne hadde ikke slått Norge siden 1937, men forbannelsen ble brutt av ingen andre enn Conte.

Den virkelig store turneringen som trener for Italia var EM. Før EM var det vanvittig mye spekulasjoner om Conte til Chelsea og like før turneringen startet, ble nyhetene lansert, Conte skulle til Chelsea etter EM. Flere var bekymret for at den italienske treneren skulle være fraværende i EM, men sånn ble det ikke. Den italienske treneren nådde kvartfinalen, hvor de ble sendt ut av Tyskland.

Så kan man spørre seg, er Conte den riktige mannen for Chelsea? Ja, med uten tvil er mitt svar. Få andre trenere klarer å organisere mannskapet på en måte som Conte gjør og spillerne tror på det han gjør, noe som var fraværende under Mourinho. Hvis ikke Conte er en god nok trener, skal man lete langt etter å finne noe bedre. Så er det bare å vente og se hvordan det går, men en ting er sikkert, Abramovich sin tålmodighet er begrenset.

 

Kilder:

https://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Conte#Juventus

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -