Cristiano Ronaldo avgjorde Supercupen i Saudi-Arabia

244

Ny klubb, nytt land, gamle vaner. Cristiano Ronaldo er matchvinner i en finale til.

Juventus sin superstjerne senket Milan i italiensk supercup i Jidda. Rett etter timen headet portugiseren ballen forbi Donnarumma fra kloss hold etter et perfekt løp på Pjanics vakre pasning.

Juve beste men målløse i første 45

Det var vel på tide for seriemesterne. Juve var klart beste i første omgang selv om uttelling var dårligere enn vanlig.
Douglas Costa kølet ballen like utenfor etter bare to minutter. Blaise Matuidi fant vel nettet rundt halvtimen men han var klart offide og dommeren trengte ikke VAR til å annullere 1-0.
CR7 prøvde igjen med husets spesialitet, brassesparket; dessverre traff han ikke ballen helt rent og den sprettet på bakken og over målet.
Milan ga et sterkt livstegn på tampen med Calhanoglu fra distanse. Sczeszny var våken og reddet.

Ronaldo gjorde det igjen

Rett etter pause kom Rossoneri enda nærmere. Cutrone fikk en gratis mulighet fra femten meter. Tverrliggeren reddet den polske keeperen og Juventus.
Som det ofte skjer i fotball, laget som ikke scorer på en stor sjanse blir nok straffet. Pjanic og Ronaldo skapte målet nesten ut av ingenting. Donnarumma burde vel ha gjort litt bedre, for ballen gikk forbi mellom hendene hans. Ikke en grov tabbe, med hensyn til kort avstand, men likevel slurvete av en toppkeeper.

Milan klaget med dommeren om offside men silent-check (og TV-bildene) bekreftet at Ronaldo hadde timet løpet perfekt.
Utligningen var aldri aktuell, til og med etter at Higuain ble endelig byttet inn, for Franck Kessié dro på seg et unødvendig og dumt rødt kort for en stygg takling på Emre Can.
Kampen var faktisk over i dette øyeblikket.

Moderat innsats, maksimal effekt

I Italia eller i utlandet er Juventus fortsatt sterkere enn alle italienske motstanderne. Langt fra et suverent superlag som kan lage show hver eneste kamp men en tett og kynisk tropp som eventuelt kommer til å finne veien til seier.
Milan ga dem en grei utfordring med en modig kamp. Delvis småmarginer (Cutrone sitt skudd kunne ha endret finalen), delvis mangel på klasse og tillit har til slutt dømt Gattuso sine.
Også Higuain-saken har ikke hjulpet. Spissen var ikke med for lagbildene i går og satt på benken for 70 minutter. Chelsea ser en mer enn rimelig mulighet ut nå. En lang overgangsdrama er det siste Milan trenger i et så komplisert tidspunkt i en allerede vanskelig sesong.