Damene og herrene omsider lønnet likt

407
NFF Logo

I går, den 13. Desember 2017, ble papirene som sier at det norske kvinnelandslaget i fotball og det norske herrelandslaget i fotball skal tjene like mye endelig signert. Kapteinene Maren Mjelde og Stefan Johansen møttes i London for å skrive under på avtalen som går inn i historiebøkene som den første i sitt slag.

De norske landslagsherrene går litt ned i lønn for at det nå skal bli like utbetalinger, dermed tjener landslagene omtrent seks millioner kroner hver i 2018. Mjelde og Johansen sier de håper at denne avtalen kan inspirere andre landslag og organisasjoner til å følge etter, og sørge for lik fordeling av midler mellom kvinnelige og mannlige fotballspillere.

Nyheten har skapt interesse verden over etter at den ble offentliggjort, og Maren Mjelde forteller om stor interesse fra engelske medier.

Forhåpentligvis kan denne medieinteressen føre til økt fokus verden rundt på likhet mellom kvinnelige og mannlige fotballspillere, såvel som mellom kvinner og menn generelt. Norge spiller en viktig, god og nyttig rolle som veiviser ved at de signerer denne avtalen og sprer budskapet i fotballverdenen.

 

- Annonse -

Kilde: https://www.nrk.no/sport/her-signerer-landslagskapteinene-historisk-avtale-1.13823953

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -