David Villa: «Mange europeiske toppspillere ønsker å spille i MLS»

162
David Villa er veldig fornøyd med å spille i MLS. Bildet er fra tiden i Atletico Madrid. (Foto: Wikimedia Commons)

Suksessen til David Villa i Major League Soccer (MLS) tiltrekker seg interesse fra europeiske stjerner, ifølge New York City FC-spissen selv.

Villa var lenge en av de beste spissene i Europa. Han var en nøkkelspiller for Spania da de vant EM og VM tre ganger på rad (2008, 2010 og 2012), og spilte for Valencia, Barcelona og Atletico Madrid.

Siden 2014 har han spilt for New York City FC, der har 35-åringen prestert på et høyt og stabilt nivå. Han mener det ikke er lenge før flere europeere drar over Atlanterhavet.

«Det er ikke en hemmelighet at virkningen av MLS på et globalt nivå er enorm,»  sier ‘El Guaje’ til Univision.

- Annonse -

«I Europa er spillere interessert i denne ligaen. De ønsker å komme og spille her. Jeg har mange venner og en rekke kolleger som har bedt meg om mine erfaringer her gjennom årene,» sier Villa.

Han sier at han liker at det er en konkurransedyktig liga.

«Forskjellen mellom lagene er svært liten, og det betyr at du må være så fokusert i hver kamp. Alle kan slå hvem som helst. Når ligaen starter i mars, har alle 22 lagene en like god sjanse for å bli vinnere. Det er noe vi aldri har hatt i Europa.»

Villa scoret 23 mål og hadde fire assists i 2016. Han ble toppscorer i ligaen, men det var ikke nok til å hindre at hans lag ble eliminert av Toronto i sluttspillet. Han tar sikte på at det blir bedre i år.

«Vi må fortsette å vokse fordi vi er en ung klubb. I fjor var vi mye bedre enn vår første sesong, og laget har bedret seg mye. Målet er å fortsette å vokse, bli mer konkurransedyktig og for meg og være med og skrive historie for denne klubben,» sier spanjolen.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -