De gode og ikke fullt så gode rekordene – for hver enkelt klubb

163

Neste helg starter også Bundesliga opp igjen. Vanligvis spilles alle 17 kampene i første halvdel før jul, men ikke denne sesongen på grunn av OL. Andre halvdel av sesongen starter med den 17. serierunden.

Selv om hinrunde ikke er helt ferdig, har bundesliga.com laget en liste med rekorder eller milepæler satt av hver enkelt klubb i høst.

Her kan du se dem:

Bayern München: I 14. serierrunde vant laget sin 15. hjemmekamp på rad mot Wolfsburg. Ingen andre Bundesliga-oppgjør har hatt en like lang rekke med bare seire for ett lag.

- Annonse -

RB Leipzig: Østtyskerne fikk 11 seire og tre uavgjort (bare to tap) på sine 16 første kamper med spill på øverste nivå. Det er en rekord som gjør at de er det mest suksessfulle nyopprykkede laget i Bundesligas historie over så mange kamper. Den gamle rekorden tilhørte 1. FC Kaiserslautern i 1997/98. RB Leipzig ble også det første nyopprykkede laget som gikk 13 kamper fra starten av sesongen uten å tape.

Hertha Berlin: Da de spilte 3-3 mot Eintracht Frankfurt i femte kampdag, tok hovedstadsklubben ledelsen for 500. gang i Bundesliga.

Eintracht Frankfurt: Niko Kovacs lag har kun sluppet inn 12 mål på de 16 første kampene. Det er deres beste rekord noensinne i Bundesliga så langt ut i sesongen.

Hoffenheim: Julian Nagelmanns lag er fortsatt ubeseiret etter 16 kamper, noe som kun tre lag har klart før dem: Bayern München (tre ganger), Hamburger SV og Bayer Leverkusen. Sammen med Real Madrid er de det eneste laget i Europas fem beste ligaer som ikke har tapt ennå denne sesongen.

Borussia Dortmund: Die Schwarz-Gelben er nå inne i en fantastisk rekke med kamper på hjemmebane uten tap. De har nå spilt 29 kamper uten tap foran egne fans, som er klubbrekord. Den gamle rekorden ble slått i sjuende serierunde da de spilte 1-1 mot Hertha Berlin, den 25. hjemmekampen på rad uten tap.

Köln: Anthony Modestes mål ga Köln 2-1-ledelse da de vant 3-1 mot Schalke på fjerde spilledag. Det var klubbens bortemål nummer tusen i Bundesliga.

Freiburg: Nils Petersens straffemål som sikret laget 1-0 mot Darmstadt på 14. kampdag var laget fra De svarte skogenes 700. mål i Bundesliga.

Bayer Leverkusen: Die Werkself tok ledelsen for 750. gang i en Bundesliga-kamp da de vant 3-1 mot Hamburg på andre kampdag. Roger Schmidts lag har også fått fire straffespark så langt i sesongen – uten å score på en eneste en!

Mainz: Deltok for første gang i gruppespill i Europa-cup (Europa League), og klarte ikke å gå videre selv om de kun tapte mot Anderlecht. Die Nullfünfer har også scoret åtte mål på heading i Bundesliga.

Schalke: Eric Maxim Choupo-Motings straffemål i 4-0-seieren mot Borussia Mönchengladbach på sjette kampdag var det 200. straffemålet laget har scoret i Bundesliga-historien.

Augsburg: Manuel Baum ble den første Fuggerstädter-treneren i historien som vant sin første Bundesliga-kamp. Det skjedde på kampdag 15 mot Borussia Mönchengladbach. Augsburg er også den eneste klubben som så langt i sesongen ikke har fått en eneste straffe.

Wolfsburg: Mario Gomez’ mål da ulvene tapte 1-3 mot Darmstadt på åttende kampdag var klubbens mål nummer tusen i Bundesliga. Wolfsburg har også gitt bort tre straffer så langt i sesongen. Det er sammen med Hamburger SV flest av alle.

Borussia Mönchengladbach: Andre Hahns åpningsmål i 2-1-seieren over Bayer Leverkusen i åpningsrunden var Gladbachs mål nummer 2.800 i Bundesliga. Die Fohlenelf er det eneste laget i ligaen som ikke har fått en eneste innbytter på scoringslisten ennå!

Werder Bremen: Werders 2-1-seier mot Bayer Leverkusen på sjuende kampdag gjorde at de er det andre laget i Bundesliga-historien (etter Bayern München, selvsagt…) som tok sin ligaseier nummer 750. De er nå oppe i 752 seire.

Hamburger SV: Die Rothosen fikk rødt kort i tre kamper på rad på kampdag sju, åtte og ni. Det har aldri skjedd tidligere i klubbens historie, den eneste klubben som har spilt samtlige serierunder i Bundesliga siden oppstarten i 1963. HSV klarte heller ikke å score mål i sju kamper på rad fra tredje til niende serierunde, og det er også en rekord de helst skulle vært uten.

Ingolstadt: Die Schanzer traff treverket tre ganger i en kamp for første gang da de spilte 1-1 mot Wolfsburg på 12. kampdag. Ingolstadt har sammen med Werder Bremen sluppet inn sju mål fra utenfor 16-meteren hittil i sesongen, flest av samtlige.

Darmstadt: Die Lilien ble det første laget siden Hannover 96 i 2013/14-sesongen som ikke klarte å ta ett eneste poeng på sine åtte første bortekamper. Åtte strake bortetap er også klubbrekord.

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -