Dembele og Messi toneangivende i lokaloppgjør

132

Tabellsituasjonen i La Liga begynner å se litt mer normal ut etter helgens runde i Spania. Med Barcelona, Sevilla, Atletico og Real Madrid på topp fire. De fleste forhåndstipsene har nok disse lagene øverst. Men det er fremdeles veldig jevnt og spennende.

Barcelona befestet sin posisjon øverst på tabellen ved å slå byrival Espanyol på Cornella El Prat lørdag kveld. Overbevisende 4-0 til Barcelona, og nok en gang ble det Messis kveld. Med to frispark mål og en målgivende ble han nok en gang Barcelonas viktigste spiller. Dembele og Suarez scoret de to andre. Messi skapte sjanser hele kampen igjennom og det kunne veldig fort ha vært flere mål. Dembele (bilde) ser også ut til å trives bedre nå, og leverte en glimrende innsats.

Atletico Madrid leverte en solid innsats med å slå overraskelseslaget Alaves med 3-0. Alaves ligger fremdeles på 5. plass i ligaen. Kalinic, Griezmann og Rodri scoret for hjemmelaget. Det smakte trolig godt for Simones menn. De har slitt med å score denne sesongen.

Real Madrid vant søndag 1-0 borte mot bunnlaget Huesca etter en tidlig scoring av Bale. Real Madrid fremstår ikke som noe mesterlag og kunne veldig fort ha mistet poeng mot tabelljumboen. Sjansestatistikke viser 11-4 i Huescas favør. Med Kroos, Marcelo og Casemiro ute med skader og en Modric som definitivt ikke ligner på verdens beste fotballspiller er mye av dynamikken og trykket som har kjennetegnet Real Madrid borte. Det var neppe mye annet enn 3 poeng som gledet Solari søndag ettermiddag.

To relativt anonyme lag i Spania, Eibar mot Levante møttes søndag og leverte en forykende kamp. 4-4 ble resultatet. En kamp med mange ingredienser som gjør fotball moro. Hjemmelaget Eibar produsert enormt med sjanser og var definitivt det beste laget. De tok føringen etter 8 minutter med scoring av Enrich. Et drøyt kvarter senere ledet derimot Levante 2-1. Noe som også ble pauseresultatet. Etter hvilen kjørte hjemmelaget med alt de hadde og scoret 3 mål i løpet av 8 minutter. Med 4-2 ledelse så det ut til å bli en fortjent seier. Men 10 minutter senere skapte Levante spenning igjen ved å redusere til 4-3. Det var fremdeles 15 minutter igjen av kampen. På overtid får Levante et frispark litt utenfor hjørnet av 16-meteren. Det ble slått på bakre stolpe og der dukker Borja Mayoral opp og setter inn 4-4. Mayoral er på utlån fra Real Madrid.

Runde 15 avsluttes mandag kveld med Athletic Bilbao mot Girona. Det er en kamp Athletic virkelig bør vinne siden de ligger under streken og med bare en seier så langt. Sesongens aller største skuffelse!