Derfor har Manchester City feilet i år

204
Manchester City
Manchester City logo

Derfor har Manchester City feilet i år

Det sies at det er mye vanskeligere å forsvare en Premier League-tittel enn det er å vinne ligaen. Etter Manchester Citys to forsøk å dømme, kan det være det ligger noe i det.

Årets Manchester City-utgave har vært til tider briljant, men samtidig har nedturene også vært mange og store. Går vi ett år tilbake i tid, var Manchester City i et rotterace av en tittelkamp med både Liverpool og Chelsea. I år er de i et helt annet rotterace.
Fordi etter 1-2-tapet for Crystal Palace, noe du kan lese mer om her, har The Citizens blitt dratt med inn i kampen om topp fire. Syv runder før slutt ligger de på fjerdeplass i Premier League, og ser i øyeblikket ut til å måtte kvalifisere seg til Champions League i løpet av sommeren.

kompany
Manchester City klarer ikke å forsvare ligatittelen i år. Bilde: Flickr

Flere grunner til den svake sesongen
City-manager Manuel Pellegrini er under sterkt press nå, men man kan likefullt peke på spillerne for den kollektive svikten på Etihad. De siste årene har spillere som Vincent Kompany, Yaya Toure, David Silva og Sergio Agüero nesten på egenhånd dratt City mot toppen av Premier League – noe som har resultert i to ligagull de siste tre årene.

Denne sesongen har imidlertid kvartetten sviktet. Kompany har vært en skygge av seg selv i midtforsvaret, og skader har gjort det vanskelig for kapteinen å spille seg i god form.
I tillegg kan man se på det faktum at han ikke har hatt en fast partner. Både Martin Demichelis og storkjøpet Eliaquim Mangala har spilt mye. Et godt forsvar har stabilitet, og City har ikke hatt det i år.

- Annonse -

Midtbanen
På midten er Yaya Toure den store sjefen, med David Silva som sjanseskaperen og den kreative kraften. Første nyttårsdag var det kun alfabetet som skilte City og Chelsea, men nå ligger de ni poeng bak med en kamp mer spilt enn londonerne.
Mye av grunnen til nettopp det er at Toure og Silva ikke har levert varene. Ja, de har hatt enkeltkamper der de har vist stor klasse, men fem seire i Premier League på over tre måneder er ikke godt nok. Toure og Silva er de som setter standarden på midtbanen, og til tider har den blitt løpt i senk av lag de bør slå.
Samtidig har deres formsvikt gått utover Agüero, som etter nyttår ikke har scoret like flittig som vi er vant til å se han score.

Sult
Å være sultne på suksess driver ofte de beste klubbene. Manchester United og Chelsea har klart å forsvare tittelen i Premier League etter årtusenskiftet, mens City ser ut til å feile for andre gang. Sulten i laget kan være mye av grunnen til det. Citys viktigste spillere nå er de samme som var de viktigste spillerne da de vant tittelen første gang i 2012. De trenger friskt blod i troppen, spillere som kan gå rett inn på laget og gjøre dem bedre. Spillere som kan hjelpe dem til å få tilbake sulten i laget, for den mangler den dag i dag. Skjer det ikke noe stort på overgangsmarkedet i sommer, er Citys sjanser for Premier League-tittelen neste sesong i fare fra start.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -