Det spanske landslaget ditsjer Adidas!

652

Spanias fotballforbundet RFEF har offentliggjort at avtalen med Adidas skal ta slutt så snart som mulig.
La Roja skal fortsette å bruke de nåværende draktene til kontrakten blir offisielt avlyst.

«Kontrakten med Adidas var gyldig til 2026. Betingelsene vi godkjente da vi signerte kontrakten for noen år siden møter ikke lenger kriteriene for lovlighet, gjennomsiktighet og likhet som RFEF synes er i det minste akseptable – skriver Forbundet i en pressemelding – RFEF har i dag startet forhandlingene om en ny leverandør. Alle merkene i bransjen som er interesserte skal få sjansen til å henvende seg til RFEF for å bli den neste tekniske leverandøren for dets landslag, mesterskap og sportslige utstyr».

RFEF også hevder de hadde «måneder med mislykkede samtaler med Adidas» og at det var «umulig å komme til forståelse». Derfor er det spanske forbundet på jakt etter en ny teknisk partner allerede.

27 år sammen på vei til suksess

Spania spiller snart uten de tre stripene på drakten for første gang siden 1991. Le Coq Sportif var leverandøren gjennom 80-tallet til EM92 kvalifisering.
Adidas var der mens Spania røk ut av et VM og EM etter det andre på tross av sterke lag og favoritt-status. Men den tyske branden er også knyttet til landslagets storhetstid fra 2008 til 2012.

- Annonse -

Og noen grove stiltabber

Kvalitet har likevel vært dalende i de siste årene.
Bortedrakt i EM2016 var langt fra stilig men det var den nye VM2018 hjemmedrakten som skapte kontrovers.
Den blåe stripen så fiolette ut: en farge som fantes på flaggen til den andre spanske republikken (1931-1939). Landet var rammet av borgerkrigen, vant av Francisco Franco som da holdte makten til sin død i 1975.
Flaggen med rødt, gult og fiolett er i dag et symbol for de antimonarkiske. Ytterligere politisk splid er det siste Spania trenger mens katalansk selvstendighet er fortsatt et nærtagende tema.

Det er likevel hittil uvisst hva har fått Forbundet til å ta et så dristig, uforventet og uhørt avgørelse. Det må vel dreie seg om noe alvorlig, trolig mer problematisk enn en uheldig design.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -