Dette har ikke skjedd i La Liga siden 1993

358

Etter at Real Madrid og Atletico Madrid spilte uavgjort 0-0 i lokaloppgjøret lørdag kveld, er det Barcelona som leder ligaen med 14 poeng. Også Real Madrid har 14 poeng, mens Sevilla har 13 poeng og Atletico Madrid har 12 poeng.

Man må helt tilbake til 1993 for å finne sist gang en ligaleder i Spania hadde «kun» 14 poeng på de sju første kampene. Skulle noen være overtroisk å la det avgjøre hvem som blir mester, så var det Barcelona som vant i 1993/94-sesongen.

Barcelona har et tap og to uavgjort på de tre siste kampene etter at de vant de fire første kampene. Barcelona klarte lørdag for første gang siden januar 2004 ikke å vinne mot Athletic Bilbao hjemme (endte 1-1), mens Real Madrid denne uka tapte 0-3 borte mot Sevilla i tillegg til den målløse kampen mot Atletico.

Selv om det ble målløst i Madrid-derbyet, var det langt fra innholdsløst. Det ble en meget spennende kamp mellom to meget gode lag. Real Madrid hadde både flest avslutninger totalt, flest avslutninger på mål og det spillermessige overtaket, men begge lagene kan takke sin keeper for at det ikke ble et eneste mål i kampen.

- Annonse -

«Vi ønsket å ta fordel av at Barcelona avga poeng, men det klarte vi ikke. De presset oss hardest i starten av kampen, men mot slutten kjente vi at vi var slitne og klarte bare ikke å ha nok presisjon i spillet,» oppsummerte Real Madrid-kaptein Sergio Ramos til Marca etter kampen.

Sevilla som knuste Real Madrid i midtuka, tok turen til Eibar lørdag der de vant 3-1. André Silva og Ever Banega (2) scoret for Sevilla. Kampen blir husket fordi et gjerde raste sammen og noen Sevilla-supportere ble skadet og sendt til sykehus da de skulle feire en scoring.

Valencia fikk sesongens første seier da de vant 1-0 borte mot Real Sociedad etter mål av Kevin Gameiro. Valencia har hele fem uavgjort på de sju første kampene.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -