Dortmund med 12 mål på fire dager

180
Gonzalo Castro scoret to da Darmstadt ble maltraktert på Signal Iduna Park lørdag. (Foto: Wikimedia Commons)

Dortmund gikk på en smell borte mot RB Leipzig forrige runde. Det fikk konsekvenser for stakkars Darmstadt, som virkelig måtte reise hjem med blåmerker, dårlig selvtillit og massiv negativ målforskjell. Dortmund gjorde som de ville og var et helt annet lag enn det som stilte opp i Øst-Tyskland forrige helg.

Med Wolfsburg på tirsdag i bakhodet, valgte Tuchel å hvile sine antatt beste spillere, blant annet ble Aubameyang satt på benken, mens Ginter og Passlack fikk tillit i forsvar på bekostning av Bartra og Piszczek. Men dette til tross, Dortmund stilte fortsatt med et særdeles sterkt mannskap.

Darmstadt hadde på sin side ikke så mye valgmuligheter. Når du møter Dortmund på bortebane, som en relativ liten klubb, må du stort sett forholde deg til at det er Dortmund som vil ha ball, og det er Dortmund som skape sjansene. Alt du kan gjøre er å ligge dypt og satse på kontringer.

Allerede etter 7 minutter får hjemmelaget hull på byllen. Burki starter en kontring, ballen ender etter hvert opp hos Ramos, som finter vekk et par forsvarere, før han finner Dembele helt fri på kanten. Han legger inn foran mål til Castro som har funnet veien inn i 16-meteren, og setter ballen hardt og lavt i mål.

- Annonse -

Dortmund skaper flere sjanser etter scoringen, men det blir med det ene målet til Castro

Fartsfylt andreomgang

Allerede sekunder ut i andreomgang skaper Dortmund en ny god sjanse, Dembele header over etter en godt slått corner.

Og dette var bare en forsmak på hva som skulle komme.

47 minutter spilt. Dortmund kombinerer fint, anført av unggutten Pulisic. Guerreiro prøver skuddet, det er såpass godt at keeper Esser må gi retur, på den er Ramos først ute, og får tuppet ballen opp i nettaket. 2-0

Nok en gang er ungguttene til Dortmund aktive i forkant av målene. På kampens tredje er det Dembele som finner Schmelzer med en utsøkt gjennombruddspasning, venstrebacken legger 45 grader ut, ballen blir «klarert» til Pulisic, som nærmest på åpent mål setter sesongens første.

Vondt går fra verre når Niemeyer får sitt andre gult kort etter en stygg stempling på Ramos, og som konsekvens må Darmstadt fullføre med ti mann.

Dortmund bytter, Kagawa, Mor og Rode kommer inn for Guerreiro, Dembele og Schmelzer, og det skal ha seg til at to av innbytterne kommer på scoringslisten.

Først ut skal derimot Castro få sitt andre for dagen. Rode opprettholder trykket etter en corner, og finner Pulisic fri på kanten. Han legger inn foran mål med yttersiden av foten, og der dukker Castro nok en gang opp, men med en mye mer delikat avslutning enn sist. Enkelt som bare det, tupper Castro ballen inn med hælen. 4-0.

Saken fortsetter lenger ned

 

Dette har ingen klart før Dortmund feide Legia av banen

Rode likte det han så av Castro, og tenker han skal prøve det samme for å skaffe 5-0 til hjemmelaget. Nesten identisk situasjon, bare innlegg fra Castro og andre siden denne gangen. Rode tar løpet fra dypet, ballen kommer perfekt, og Rode legger perfekt ballen i mål med hælen.

Det er ikke over enda. Dortmund cashet ut for å få Emre Mor til klubben. Frem til 88 minutter har han vist hva som bor i han. Han leker med forsvarsspillerne til Darmstadt, og det er lett å forstå at her har Dortmund gjort et godt kjøp. Og selvfølgelig skal han få sitt første offisielle mål for klubben. Pulisic drar seg rundt på kanten, legger praktfullt inn på bakre der Mor plukker opp ballen med et lekent mottak, beholder roen og sender ballen enkelt inn ved nærmeste stolpe og sluttfester resultatet til 6-0.

Siden onsdag har Dortmund altså scoret 12 mål, og med 10 forskjellige målscorere er det jammen ikke godt å si hvem Tuchel skal satse på videre.

En god dag på jobb for angrepsspillerne til Dortmund, en rolig dag på jobb for keeper Burki og midtstoppere Ginter og Sokratis, og en tung dag for alle med hjertet i Darmstadt.

Dortmund reiser som sagt til bilbyen Wolfsburg på tirsdag, det venter det sannsynligvis bedre motstand, men i målscorerformen Dortmund har vært i den siste uken, kan det også her bli mye å juble for for de gule.

Darmstadt på sin side verter Hoffenheim, en overkommelig motstander som forhåpentligvis kan gi Darmstadt mer å juble for.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -