Strålende førsteomgang ga storseier

199

Borussia Mönchengladbach spilte en strålende førsteomgang og ledet 4-0 til pause. Da fikk det så være at andre omgang ikke ble like bra.

Gladbach dominerte fullstendig mot et svakt Werder-lag og det tok bare 11 minutter før Thorgan Hazard scoret fra utenfor 16-meteren, og samme mann la på til 2-0 etter en langpasning fra den tidligere Werder-stopperen Jannik Vestergaard.

Bare 20 minutter var spilt da Werder-keeper Jaroslav Drobny la ned Mahmoud Dahoud og det ble straffe, som Raffael satte inn til 3-0.

Raffael la på til 4-0 rett før pause etter en pasning fra Lars Stindl.

Werder misbrukte noen sjanser i starten av andre omgang som gjorde at håpet om et sensasjonelt comeback tidlig forsvant, men de fikk et trøstemål ved Serge Gnabry. Hans første mål i Werder hadde kanskje fortjent å være noe mer enn et trøstemål, for det var en «superb» volley.

Lillebror Hazard var så nær å øke til 5-1 med et skudd i stolpen, før kvelden ble enda mørkere for gjestene da Aron Johanssson fikk direkte rødt kort for å sende noen gloser til dommeren.

Målscorerne for Gladbach har hatt litt forskjellig utvikling. Hazard har vært innblandet i ni mål allerede denne sesongen og begynner for alvor å bli god, mens Raffael scoret sine første mål siden 12. mars.

Gladbach har nå forøvrig vunnet ni hjemmekamper på rad i serien. Det er borteformen som virker å være deres «akilleshel»…

«Vi mistet fokus i andre omgang, og det må vi jobbe med,» sier Lars Stindl etter kampen.

For Werder ser det ikke bra ut. De har tapt alle tre kampene så langt.