Trenerbytte før siste serierunde: Werder har sparket Kohfeldt

160
Forian Kohfeldt. Bilde: Silesia711, Wikimedia.

Nedrykkstruede Werder Bremen bytter treneren før den siste serierunden i Bundesliga. Klubblegenden Thomas Schaaf erstatter Florian Kohfeldt.

Bremen har ikke vunnet de siste ni seriekampene og er i stor fare for nedrykk. Dagen etter 0-2-tapet i Augsburg, som sendte Werder på kvalifiseringsplassen, er Kohfeldt ferdig i klubben etter tre og et halvt år som hovedtrener.

Les også: Rosenborgs kaptein ute i fire uker

– Etter kampen i Augsburg er vi dessverre ikke lengre overbeviste om å holde plassen med Florian Kohfeldt. På kvelden etter kampen har vi derfor rådført oss og har kommet fram til denne avgjørelsen, sier klubbens sportssjef Frank Baumann til klubbens hjemmeside.

- Annonse -

Kohfeldts etterfølger blir Werder-legenden Thomas Schaaf. Den tidligere Bremen-spilleren (281 seriekamper for klubben) har trent laget mellom 1999 og 2013. I denne tiden vant han «The double» i 2004, i tillegg til cupgullet i både 1999 og 2009. 60-åringen har imidlertid ikke jobbet som hovedtrenertrener siden 2016 der Hannover 96 sparket ham etter kun elleve kamper hvorav ti endte med tap.

Les også: Her kan du se søndagens kamper

– Det er selvfølgelig en kjempeutfordring, men vi har muligheten til å sikre plassen. Vi har kun lite tid, men vi kommer til å gjøre alt for å gå inn i kampen med lidenskap, håp og tro på vår egen styrke, og å ha suksess til slutt, siteres Schaaf.

I tabellen ligger Bremen før den siste runden ett poeng bak Arminia Bielefeld og ett poeng foran Köln, men har den klart beste målforskjellen av lagene som kniver om den siste trygge plassen. Bremen spiller hjemme mot Mönchengladbach, Bielefeld drar til Stuttgart og Köln tar imot Schalke.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -