Bundesliga er den mest målrike ligaen i Europa

60
Foto: Bundesliga logo

Det dunkes inn mål i den tyske Bundesligaen, og det er derfor det også er et av de store europeiske ligaene som har det høyeste gjennomsnittet av mål per kamp. Faktisk er målgjennomsnittet i Bundesliga blant det høyeste på tjue år.

I helgens Bundesliga-runde endte ingen av kampen uten mål, og det er nå 52 kamper siden sist vi ble vitne til en 0-0 kamp i Bundesliga. Det var i runde nummer tre  da Leverkusen og Hoffenheim spilte uavgjort, den eneste andre ubeseirede kampen denne sesongen.

- Annonse -

De mange målene gjør derfor også ligaen til en av de store ligaene Den mest underholdende klubben å se scoringer fra er Bayern München, som med en målsnitt på 22-10 etter åtte runder i gjennomsnitt er involvert i fire mål hver av  kampene sine, mens Borussia Dortmund ligger på andreplass med en målsnitt på 20-11.

Underholdning i fotballen er det alle vil ha, og ikke alltid resultatene det er Wolfsburg, inntar andreplassen.  Klubben har et målsnitt på 11-5, noe som betyr at det bare er scoret to mål i kamper de er involvert i.

Det laveste gjennomsnittet i Bundesliga de siste tjue årene var i sesongen 2002/2003, da bare 2,68 mål ble scoret i gjennomsnitt.

Her kan du se hvordan  UEFAs rangerer klubbene og ligaene. 

Kommentarer

kommentarer