Blir Schalke 04 historiske til helgen?

391
Bilde: Orchi, Wikimedia

Det knytter seg alltid spenning til serierundene i 1.Bundesliga. Ofte skyldes denne spenningen Braut Håland, og om han kan fortsette å pøse inn mål for Dortmund. Men selv om han denne helgen kan skyte Dortmund tilbake i tittelkampen med seier borte mot Leipzig, er det i den andre enden av tabellen hvor alles øyne vil være rettet kommende lørdag. Der kjemper Schalke med nebb og klør for å unngå å bli historiske. Samtidig sitter spillerne hos 5.divisjonslaget Tasmania Berlin på kanten av stolene og håper de forblir historiske, også etter den 15.serierunden. Bli med på en kort, men intens reise mot historiebøkene.

Schalke sin historie er lang, og innholdsrik. 117 år, for å være nøyaktig. Den skal vi selvfølgelig ikke gå igjennom her. For å vise tempoet på Schalkes forfall trenger vi kun gå tre år tilbake i tid. Da sesongen 2017/2018 var over sto Schalke 04 igjen med en fin 2.plass i 1.Bundesliga og tap i semifinalen i DFB-Pokal. Nå, tre år senere ligger de helt sist i ligaen og varsellampene blinker for alvor.

De samme varsellampene har for øvrig blinket en stund. Etter at Dominico Tedesco forlot Schalke i 2018 har fem trenere fått prøve seg. Uten hell. Rett skal være rett; Huub Stevens har to ganger gått inn som midlertidig trener, men hverken David Wagner eller Manuel Baum klarte å snu skuta. Dagens trener, Christian Gross har kun fått en kamp med sitt nye lag, men det var lite som tydet på at det var bedre tider i vente da de ble knust 3-0 av Hertha Berlin sist helg. Helgens kamp kan fort vise seg å bli historisk viktig både for Gross og Schalke 04. Taper de den tangerer de rekorden til Tasmania Berlin med antall kamper i serien uten seier. 31 i rekken.

Man kan si mye om Schalke 04. Og deres tidligere styreleder Clemens Tönnies. Mannen som både har vært i hardt vær på grunn av arbeidsforholdene på sine kjøttfabrikker og sine rasistiske uttalelser. Selv om kaoset råder i Schalke er det vanskelig å nekte for at de er en storklubb som hører hjemme i det gjeveste selskapet. Plassert i Ruhr, området som huser en mengde store og mellomstore fotballklubber har de vært et yndet reisemål for mange reiseglade fotballsupportere. Stemningen på Veltins Arena er ubeskrivelig, og støynivået er faktisk målt til utrolige 129 desibel. Og skulle Schalke nå rykke ned vil fansen gå glipp av hatoppgjøret mot nabo Dortmund to ganger i året. Et oppgjør som er av de heteste i hele Europa.

- Annonse -

En klubb, som på lik linje med Schalke håper på seier til helgen, er Tasmania Berlin. De innehar nemlig rekorden som Schalke nå er i ferd med å smadre. Fra 14.august 1965 til 21.mai 1966 gikk de 31 kamper uten seire. Schalke står nå på 30. Man skulle nesten tro at få ønsket å være innehaver av en slik rekord, men her skiller Tasmania Berlin seg ut. For å forklare med styreleder Almir Numics egne ord fra nettstedet Firstpost:

“(…) this story is simply part of the identity of ‘Tas’. Our only Bundesliga season was five and a half decades ago, but we are still a topic – nationwide. We don’t really have to do any advertising”

Faktisk møtte en gjeng Tasmania Berlin fans opp for å heie Schalke frem til seier mot Hertha. Dessverre til ingen nytte.

Så da gjenstår det å se hva som skjer på lørdag, hjemme mot Hoffenheim. Kan Gross og Schalke endelig få seg en seier, og unngå å tangere rekorden til Tasmania Berlin? Eller går de på nok et tap, til begge lags store fortvilelse? Og enda verre; taper de mot Hoffenheim kan de inneha rekorden alene om de følger opp med et tap mot Frankfurt helgen etter. Bak de mørke skyene som truer Ruhr er himmelen like blå som drakten, men akkurat nå er det en mager trøst for Schalke 04.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -