Et nydelig langskudd snudde kampen i München

165

Ingolstadt hadde tatt turen til München for å kjempe mot Bayern på hjemmebane i den tredje runden i årets Bundesliga sesong. Kanskje den tøffeste kampen for Ingolstadt, da ikke mange lag har klart å tatt poeng mot Bayern på hjemmebane. Ingolstadt tapte begge kampene i fjorårets sesong mot Bayern, og de har heller ikke fått dreisen på spillet sitt denne sesongen. Men kun 1 poeng på 3 kamper.

Bayern med 5 bytter etter storseieren mot Rostov i Champions League og Renato Sanches er dmen av de som viser magi i de første spilleminuttene, men skuddet går utenfor. Men så kommer Ingolstadt, de vinner ballen på sin side av banen og Matthew Leckie får ballen på venstre flanken og sender ballen videre til Dario Lezcano som kommer skrått not Manuel Neuer, han gar et touch og ballen går via Neuer og opp i nettaket til 0-1. Et lite sjokk for hjemmelaget.

Men det tar ikke lang tid før Bayern gjør det likt igjen. Bayern mister ballen på midtre del av Ingolstadt sin banehalvdel, men Vidal rydder opp med å sklitakle ballen til Ribery som med en vakker pasning finner hvem andre enn, Robert Lewandowski, som på meget elegant måte lobber ballen høyt over keeperen og forsvaret og i nettet til 1-1. Dette skjer kun 4 minutter etter at Ingolstadt har tatt ledelsen.

Ingolstadt spiller god fotball i første omgang og Matthew Leckie spiller seg fint fremover mot Neuers mål, skuddet er lavt og hardt, men Neuer får en hånd på den og ballen går ut av spill. Et god første omgang fra bortelaget, så får vi se hvordan det går videre i 2. omgang.

Bayern har overtatt spillet og Ancelotti tok ut Kingsley Coman og inn kommer Douglas Costa. Costa med en gang med ballen og legger inn, Ingolstadt for klarert den og ballen havnet hos Ribery som legger tilrette for Alonso som står på ca 20 meter og dunker ballen hardt nede til høyre for norske Ingolstadt keeper, Ørjan Nyland og kampen er snudd. 2-1 til Bayern.

Ingolstadt har ikke gitt opp og gir alt i denne kampen. Leckie er igjen i spissen og kommer seg mot Neuers mål dribler seg fri fra Bayern forsvaret og skuddet går rett på Neuer som får høyre armen sin såvidt på ballen og skuddet går over. Der skulle det vært utligning, men igjen er Neuer der og stopper flere baklengs mål.

Men Ingolstadt kommer igjen fremover og Hinterseer blir spilt igjennom bak Bayern forsvaret, men skuddet går såvidt utenfor til høyre for Manuelt Neuers mål.

I slutt minuttene må Douglas Costa ut, han holder seg til låret, og inn kommer Jerome Boateng som har vært skadet siden juli. Han vinner ballen med en gang og sender en løpeball til Ribery, som har vært strålende i kampen, han ser motsatt og finner Rafinha som er ledig, han tar sats og skyter fra 18-20 meter i det lengste hjørnet og ballen suser bak Ørjan Nyland. 3-1 Bayern og kampen er over.

Bayern tar sin tredje seier av tre mulige og topper tabellen med 9 mål og hele 12-1 i målforskjell. Hertha Berlin har muligheten for å ta følge med Bayern, men må da slå Schalke på hjemmebane i søndagens toppkamp kl. 1730. Ingolstadt står med kun ett poeng og ligger på 15. Plass.

Bayern München – Ingolstadt 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Lezcano (8′), 1-1 Lewandowski (11′), 2-1 Alonso (50′), 3-1 Rafinha (90′).

Gulekort: Thiago, Bayern. Tisserand, Lex, Ingolstadt.

Dommer: Pattrick Ittrich

Tilskuere: 75 000