Ny Dortmund-bragd etter fartsfylt tirsdagsoppgjør

140

Det var to gamle lagkamerater som sto og tok hverandre i hendene sammen med dommer Daniel Siebert foran kampen mellom Wolfsburg og Borussia Dortmund tirsdag kveld. Marcel Schmelzer har gjort seg fortjent til kapteinsbindet i Dortmund etter salget av Mats Hummels til Bayern München, mens Jakub «Kuba» Blaszczykowski kjapt har rukket å bli en respektert spiller i Wolfsburg, og allerede blitt kapteinsemne for de grønne. Kuba har fortsatt en høy stjernestatus blant Borussia-fansen, etter lang og tro tjeneste hos schwarz gelben og dette er første kampen mot sin tidligere klubb.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong bød på en skikkelig godbit av en avslutning. På overtid utlignet Wolfsburg på straffe etter at nåværende Dortmundspiller Schürrle fikk straffe på stillingen 0-1. Deretter, med nærmest siste spark på ballen vartet Dortmund opp med et praktangrep, der Kagawa til slutt fikk pirket ballen over linjen, og Dortmund vant 1-2

Det er ikke uvanlig at disse to lagene byr på skikkelige godbiter når de møter hverandre, flerfoldige kamper har endt særdeles målrikt. De skuffet til de så grader ikke denne gangen heller.

Det begynner tidlig, 4 minutter ut glemmer Borussia-supporterne hvem Hummels og Gundogan er. For erstatterne varter opp med kveldens første scoring. Marc Bartra trer igjennom Raphael Guerreiro som er tiltenkt en midtbanerolle i Dortmund, portugiseren er litt heldig ved at avslutningen går via en blokkerende fot, men ballen går likefullt i mål.

- Annonse -

Dette var det første målet til Guerreiro i Dortmund-drakten, og av Dortmunds nye signeringer i sommer, er det da altså kommet mål av følgende spillere: Rode, Götze (CL), Schurrle (cup) Dembele, Guerreiro, Bartra (CL) Mor. Kun Mikel Merino står uten scoring. 7 av 8. Mektig imponerende av Tuchel å ha truffet så bra (hittil) på signeringene.

Men det stopper selvfølgelig ikke det. Etter 12 mål på to kamper, vil Dortmund følge i samme fotspor. Aubameyang tar føringen. Guerreiro i en mer sentral, offensiv rolle gir resultater for Dortmund. Venstrebacken (altså midtbanespilleren) finner den lynraske spissen, han drar seg forbi en forsvarer med en strålende finte, og alene mot keeper plasserer han ballen kaldt og rolig i lengste hjørne.

Dortmund herjer med Wolfsburg nå. Både Schmelzer og Götze får gode muligheter til å setter 0-3 allerede før 20 min er spilt, men kun en god Casteels hindrer flere mål i mot.

Wolfsburg tar mer over, og kommer til flerfoldige sjanser, blant annet ved Mario Gomez. Med Bürki i superform, vil det seg derimot ikke for Wolfsburg. Den sveitsiske keeperen redder alt som kommer og varter opp med den ene gode redningen etter den andre. Nærmest kommer Rodriguez på et knallhardt frispark, Burki slengbokser ballen unna.

Etter pause må derimot Bürki gi tapt. Først en massiv dobbeltredning når Gomez får åpent mål to ganger. Kun goal line tec kan avgjøre at Burki faktisk klarte å holde ballen på riktig side av linjen.

Men når innbytter Didavi får komme alene foran mål er det scoring. Wolfsburg finner hverandre fint på høyresiden, og innlegget er hardt og lavt inn mot Didavi, som kontant setter ballen i mål.

Wolfsburg presser for et utlikningsmål, men det åpner seg store rom i motsatt ende. Guerreiro er fortsatt på banen, og med en strålende gjennombruddspasning finner han en annen innbytter. Castro er i strålende form med 7 målpoeng på de siste kampene, alene mot keeper sentrer han ut til høyre til Dembele, som sant skal sies, er halvmeteren i offside, på åpent mål får Dembele ingen problem med å sette 1-3.

Dortmund spiller strålende fotball nok en gang på 1-4. Castro blir tredd igjennom på kanten av nok en nydelig gjennombruddspasning som tar Wolfsburg på sengen. Castro varter opp med sin andre målgivende, når han finner Aubameyang, som med sitt andre mål, sender ballen forbi Casteels fra kort hold. Kampen virker avgjort etter timen.

For å toppe det hele av skal også høyrebacken Lukasz Piszczek få navnet sitt på målscorerlisten. Dortmund får en corner etter 73 minutter, høyrebacken rager utrolig nok høyest, og stanger inn ydmykelsen av Wolfsburg.

Det blir ikke flere mål i bilbyen, men hvem kan klage på det? Underholdningen var mer enn god nok, og for en uke det har vært for Borussia Dortmund. 17-1 i målforskjell. Wolfsburg som ikke hadde sluppet inn mål før denne kampen, får nok en litt vondere smak i munnen etter kampen.

Til helgen er det ny runde, Dortmund tar allerede på fredag i mot Freiburg, som vant 1-0 hjemme mot Hamburg. Wolfsburg reiser nordover til bortekamp mot Werder Bremen i fritt fall.

Husk Bundesliga også på onsdag, Bayern Munchen tar i mot norske Hertha Berlin til toppoppgjør, samt det interessante oppgjøret Schalke – Köln m.m

 

Forelsår play-off som løsning på Bayerns dominans

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -