Dortmund knusende overlegne mot Spurs

148

Tottenham valgte å stille noe reservepreget i åttedelsfinalen mot Borussia Dortmund på Westfalenstadion, og det gjorde de ikke ustraffet.

Dortmund, som på sin side måtte spille uten stjernen Ilkay Gündogan som skadet seg på trening onsdag, kjørte kampen mer eller mindre fra første til siste spark på ballen. De vant til slutt 3-0, som ikke var et mål for lite.

I tillegg til målene hadde de en rekke store sjanser, og aller størst Gonzalo Castro som skjøt i stolpen fra et par meters hold.

1-0 kom etter en halv time da Pierre-Emerick Aubameyang headet inn et innlegg fra Marcel Schmelzer.

I andre omgang scoret Marco Reus to ganger, først etter 61 minutter og deretter etter 70 minutter. Det første var kontant fra kloss hold etter at et innlegg ble headet videre, det andre etter nydelig Dortmund-spill der de hadde 21 trekk i laget før Reus scoret.

Et fullsatt Westfalenstadion (65.848 tilskuere – lavere kapasitet i Europa enn i Bundesliga) fikk se et svært skuffende bortelag og et godt hjemmelag. Tottenham hadde ingen virkelig gode avslutninger, men vil muligens hevde at de burde hatt straffespark ved et par anledninger.