Dortmund-krisa forverret med nytt tap

132

Dortmund-krisa forverret med nytt tap

Borussia Dortmund har ikke fått det til å stemme denne sesongen, og laget ligger helt sist i Bundesliga med 16 poeng på 19. Onsdag kveld tapte laget nok en gang, på hjemmebane mot Augsburg.

Dortmund hadde i går kveld muligheten til å klarte ut fra nedrykksplass med seier over Augsburg. Slik gikk det ikke. Raul Bobadilla scoret kampens eneste mål etter 49 minutter, og bortelaget vant dermed 1-0. Dortmund fikk også muligheten til å spille da Augsburgs Christoph Janker ble utvist midtveis i andre omgang. Jurgen Klopp er klar over at laget hans må kjempe for å unngå nedrykk.

– Vi jager i alle kampene. Hva som mangler er at vi tar ledelsen først, sånn at vi kan kontre. Vi er alle klar over at vi må kjempe i resterende 15 kampene. Å spille attraktiv fotball er bare en bonus, likevel er det forventet at vi skal spille slik fotball. Vi vet at 98 prosent består av å kjempe, og de resterende to prosentene går på å løsne opp, så vi gjør de rette valgene i den siste tredjedelen av spillet. Resultatene gjør vondt, men vi kan ikke late som om det ikke er vår feil.

For halvannet år siden var Dortmund i Champions League-finalen og hadde tatt flere ligagull de siste årene, men denne sesongen har alt gått galt i hjemlig serie for Klopps lag. Tyskeren forstår at fansen er skuffet og frykter nedrykk for den tradisjonsrike klubben.

- Annonse -

– Vi mangler selvtillit, og vi må jobbe med det. Vi må gutta selvtilliten tilbake. Vi skaper sjanser og viser fremgang, men resultatene er alltid de samme. Jeg er veldig skuffet. Vi vet det ikke blir lett, og jeg forstår at fansen er frustert.

Dortmund ligger nå helt sist i Bundesliga med 16 poeng. Laget står med fem strake kamper uten seier, og trenger å poeng for å klatre opp til sikker plass. Det er imidlirtid jevnt i bunn, og laget trenger bare to poeng for å passere Freiburg, som ligger på trygg grunn.

Kilder: skysports.com, nifs.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -