Dortmund la et godt grunnlag til returoppgjøret i Portugal

171

Dortmund tok i mot sterke Porto på Signal Iduna Park i kveldens Europa League kamp. Sterke Porto stod på motsatt side som var ute etter å få et godt grunnlag til returoppgjøret på hjemmebane.

Men det var Dortmund som startet kampen på best mulig vis. Etter kun 6 minutter ligger ballen i nettet og Lucas Piszczek er målscoreren. Etter en corner klarerer Casillas ballen foran Piszczek, men den polske landslagsspilleren reagerer raskest og setter returen i nota. En meget tøff start for Porto i denne kampen.

Dortmund fortsetter det enorme presset mot et Porto lag som ikke har kommet til noen store muligheter. Dortmund er mye nærmere 2-0 enn at Porto skal utligne i kampen. Og midtveis i første omgang burdedet stått 2-0 til Dortmund da Kagawa kom til en stor mulighet, men Porto får reddet ballen. Det står 1-0 til pause, og det er absolutt Dortmund som helt klart har vært det beste laget i første omgang, og Porto har nesten ikke vært i nærheten av en mulighet. Dette kan ende dårlig for de blå/hvite fra Portugal.

I andre omgang er det fremdeles Dortmund som styrer kampen. Porto begynte omgangen ganske friskt, men etter god jobb fra Hummels og Weigl, blir det ingen nettsus for Porto.

I det 71 minutt står det 2-0 til Dortmund. Denne har vi ventet lenge på, og denne scoringen slår nok luften ut av Porto. Det er Marco Reus som skyter inne i 16 meteren etter at Porto ikke får klarert ut ballen. Mkhitaryan sender ballen videre til Reus som sender ballen i nettet.

Det eneste som nå står for tur for Porto er å få et bortemål som ville vært gullverdt til returoppgjøret. Porto har ballen mer nå, mens Dortmund har lagt seg litt på bakbeina og er meget fornøyde med 2-0. Og presset fra Porto varer ikke lenge. Dortmund har som oftest ballen i laget og føler seg komfortable med det. En del bytter blir gjort de siste 5 minuttene utenatt det har noe betydning

Det ender 2-0 til Dortmund som stiller meget sterkt til returoppgjøret i neste uke. De ligger meget godt ann til å ta seg videre i Europaligaen.

Borussia Dortmund – Porto 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Piszezck 6?, 2-0 Reus 71?.

Gulekort: Varela, Angel, Goebel, Zuk, Porto.

Innlegget Dortmund la et godt grunnlag til returoppgjøret i Portugal dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com