Dortmund øker forspranget, Stuttgart klatrer enda mer

182

Rett på sak! Tid for hovedrunden i spieltag 21.

Darmstadt – Leverkusen 1-2

Bayer Leverkusen levde opp til den triste historien med å være nesten-laget for noen dager siden i cupen. Bremen gikk seirende ut, og nok en gang glipper et trofe for de svarte og røde. Dermed er målet om en ny sesong i Champions League hovedprioriteten for Leverkusen. Første hindring, Darmstadt på bortebane. En overkommelig motstand på bortebane, ettersom Darmstadt er blant ligaens dårligste hjemmelag. Men til og med er svakt lag kan skape problemer. 29 minutter er gått når hjemmelaget får et kast høyt i banen, det ender etterhvert med scoring. Ballen går igjennom hele feltet før en Darmstadtspiller får avsluttet. Leno i målet blir så forfjamset at han gir en uheldig retur, den kommer Wagner først på og header inn 1-0.  Det går en ny halvtime før mål nummer to kommer. Også det er litt utradisjonelt. Et frispark går innom muren, opp i luften, før den daler ned i feltet. Der kommer Sulu først på ballen, men blir dyttet i ryggen av Toprak, ballen treffer dermed hodet på Sulu helt feil, som nærmest stupheader ballen i eget mål. Dagens tredje mål er, kanskje ikke overraskende, også et meget uvanlig mål. Darmstadt vil ha straffe på en corner, istedenfor kontrer Leverkusen. Kampl tar seg inn i feltet legger inn foran mål, der ballen går innom 2-3 spillere, før den rolig triller til Brandt. Brandt får en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet. 2-1 blir det fordel Leverkusen, som med det går forbi Hertha Berlin og Schalke som begge tapte.

Stuttgart – Hertha Berlin 2-0

Mens vi først er inne på Hertha Berlin, så kan vi like godt ta for oss bortekampen mot Stuttgart. Begge disse lagene var ute i cuprunden, og som Leverkusen, ville nok Stuttgart ha en viss form for oppreisning. Møtet mot Hertha kunne sende laget 6 poeng over Bremen på kvalikplassen, mens Hertha med seier kunne sikre 5 poeng forsprang på Schalke. Først etter 51 minutter kan jubelen sitte løs. Jarstein reddet et hardt skudd, men må gi en retur rett ut i feltet, ballen spretter til Die, som fra 15 meter knaller ballen lavt og hardt i mål. Jarstein er etter, men når ikke ut i hjørnet. 5 minutt før slutt avgjør Stuttgart så godt som kampen. Hertha Berlin tuller bort ballen i eget forsvar med en risikabel pasning, Stuttgart hugger til og Kostic får en gylden mulighet til å sette 2-0. Det gjør han, Jarstein gjør seg stor, men Kostic finner en åpning. Seieren sender Stuttgart opp på en tiende plass.

Bremen – Hoffenheim 1-1

En seier her ville gjort underverker for begge lagene, derimot går nok begge av banen med en fortsatt uggen følelse av at her var det muligheter for 3 poeng. Det er bortelaget som scorer først. 10 minutter ut i kampen gjør Strobl alt forarbeidet, kommer seg rundt på kanten og legger inn foran mål. Der venter Kramaric som knuser ruver i luften og får headet inn ledermålet. Sterk prestasjon å få den i mål, og sterk prestasjon av Strobl i forkant. Men Hoffenheim er ikke lenge i ledelsen. 2 minutter faktisk. Djilobodji er spilleren som kommer første på en corner, en ufarlig avslutning, men ballen går innom en forsvarer og setter Baumann helt ut av spill. Etter 77 minutter får dagens første målscorer to gule kort og dermed rødt. Kramaric får det første gule etter en obstruksjon, deretter for en dårlig timet sklitakling. En gylden mulighet for Bremen til å endelig bevise noe foran eget hjemmepublikum. Det nærmeste de kommer er en dobbelmulighet av Djilobodji, som header i stolpen på frispark, og på sin egen retur skyter rett på Baumann. Det ebber ut i 1-1.

Dortmund – Hannover 1-0

På forhånd ville dette vært lett match, mestscorende laget mot nest mest i mot. Men det ble nok en tung dag for odds-tipperne som satset stort på Dortmund. Naturlig nok er det Dortmund som kjører kampen, en superb redning fra Zieler og et frispark som treffer tverrlegger, gjør dog at Hannover holder ut til pause med 0-0. Bortelaget har et par sjanser selv, men det er Dortmund som står for de fleste. Den forløsende scoringer for den gule veggen kommer etter 57 minutter. Dortmund kontrer, og ballen ender til slutt opp hos Mkhitaryan. Han tar en dragning, før han fra langt hold knuser ballen hardt og lavt i hjørnet, meget pen scoring av armeneren. Dortmund skal på ny ut i ukedagen, denen gangen mot Porto i Europa league (torsdag) og spilte på halv maskin resten av kampen. BVB tar innpå Bayern med en kamp til gode (Bayern spiller søndag, borte mot Augsburg) Hannover ser fortapt ut i bunnen av tabellen. OBS! Heller ikke denne gangen fikk Iver Fossum tillit, til tross for at han var på benken og Schaaf kun hadde brukt 1 bytte.

Wolfsburg – Ingolstadt 2-0

2  mål på 10 minutter i første omgang satte standarden for kampen i bilbyen Wolfsburg. Først ut er Draxler etter 28 minutter. Caligiuri serverer Draxler på sølvfat inne foran mål med et herlig utoverskrudd innlegg. Den tidligere Schalke-spilleren får være unaturlig helt alene og får en relativt enkelt jobb med å sette 1-0. Knoche får æren av å være innehaveren av 2-0. En corner faller ned hos Kruse, han snur seg og avslutter, ballen blir blokkert og havner opp hos nevnte Knoche. Han setetr ballen rolig opp i nettaket fra drøye fem meter. Ingen flere scoringer, det betyr tre poeng til Wolfsburg, som enda ikke smetter seg inn på EL-plass med en plassering på tabellen som tilsier 8. plass. Det begynner å bli tight om plassen der nå. Leverkusen (tredje) med 35 poeng, Wolfsburg (Åttende) 30 poeng. Ingolstadt, enn så lenge, stabilt midt på tabellen.

Innlegget Dortmund øker forspranget, Stuttgart klatrer enda mer dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com