Ellevill sjumålsthriller da Spurs slo ut City og avanserte til semifinalen i Champions League

200
Bilde: Korea.net / Korean Culture and Information Service (Photographer name), Wikimedia.

(Manchester City – Tottenham 4-3, sammenlagt 4-4) Fem mål i løpet av 21 minutter, skiftende ledelser, overtidsdrama og spenning til slutt: Kvartfinalen mellom Manchester City og Tottenham Hotspur hadde alt en Champions League-kamp trenger.

Etter kun fire minutter utjevnet City resultatet fra den første kampen. Kevin de Bruyne hadde mye rom på midtbanen og spilte en smart pasning mot Raheem Sterling på venstre side. Den engelske landslagsspilleren trall mot midten og skrudde ballen i nederste hjørne.

Seks minutter senere hadde Heung-Min Son snudd kampen. Først ble Dele Allis gjennombruddspasning snappet opp av Aymeric Laporte som klarerte ballen dårlig. Son snappet opp returen og Ederson klarte ikke å redde skuddet.

Laporte var også svært delaktig i Sons andre mål. Forsvarsspilleren mistet ballen i egen banehalvdel. Christian Eriksen spilte ballen til Son som plasserte den i lengste hjørne.

Etter mindre enn elleve minutter havnet også kampens fjerde avslutning i mål. Sergio Aguero spilte en smart pasning til Bernardo Silva. Portugiserens avslutning gikk via Danny Rose og over streken.

Deretter måtte publikum klare seg uten scoringer i ti minutter før et kjapt City-frispark på midtbanen sørget for kampens femte mål. De Bruyne fikk ballen av Bernardo Silva på høyrekant og slo et lavt innlegg i boksen. På bakerste stolpe bredsidet Sterling ballen i mål fra skrått hold.

City hadde deretter ballen mest og var offensive, men uten å skape noen kjempesjanser. Den største muligheten som ikke havnet i mål hadde Son. Sørkoreaneren bommet på lengste hjørne fra tjue meter.

Llorente svarte på Aguero

I andre omgang presset City høyt og det tok ikke lang tid før vertene skapte store muligheter. Etter fint spill fikk Sterling avslutte fra åtte meter. Lloris reddet ballen, men returen havnet hos Bernardo Silva. Rose forstyrret City-spilleren og ballen havnet til siden for mål. Noen minutter senere reddet Hugo Lloris mesterlig mot de Bruyne.

Tottenham kom kun sjeldent ut av egen banehalvdel. En heading av Fernando Llorente etter en overgang som ble reddet av Ederson, var gjestenes eneste mulighet på en god stund.

Citys fjerde scoring var derfor fortjent. De Bruyne, som var arkitekten i mange av Citys angrep, spilte nok en god pasning. Pasningen sørget for at Aguero ble spilt gjennom. Spissen banket ballen i nærmeste hjørne.

En dødball sørget for at Tottenham kom tilbake i kampen – og til semifinalen. Kieran Trippiers innlegg styrte Llorente med hofta over streken.

Tottenham kunne ha avgjort kampen kort tid senere, men Eriksens skudd fra meget god posisjon ble blokkert. Deretter trakk gjestene seg tilbake, mens City skapte flere sjanser. Lloris reddet Agueros heading, og Ilkay Gündogan skjøt over tverrliggeren fra kort og skrått hold.

VAR-drama på overtid

På overtid trodde City at de hadde snudd kampen. Sterling scoret etter pasning av Aguero, men videodommeren annullerte målet. Aguero hadde vært i offside da han fikk ballen av Bernardo Silva.

Dermed avanserte Tottenham til slutt og spill for første gang en semifinale i Champions League. London-klubbens motstander er nederlandske Ajax.