Emosjonell dag i vente for Gladbach-fansen

258

Emosjonell dag i vente for Gladbach-fansen

Ikke bare spiller klubben om en viktig Champions League plass, men når klubben som ligger en snau time fra grensen til Nederland skal spille sin siste hjemmekamp for sesongen, så blir det en minneverdig avslutning for fem spillere som forlater klubben etter sesongen. 

Lørdag tar Borussia Mönchengladbach i mot Bayer Leverkusen til toppkamp i den tyske Bundesligaen. En kamp Gladbach ikke har råd til å tape hvis de skal kjempe om Champions League plassering. Det har vært noen fantastiske år for klubben og det er ikke så alt for lenge siden de var nede å kjempet for tilværelsen. I 2010/11-sesongen klarte klubben å berge seg etter en meget spennende og intens kvalifiseringskamp. Den gang var Martin Stranzl og Roel Brouwers lagets stoppere og sammen med Håvard Nordtveit og Branimir Hrgota så var de alle fire i laget som året etter sikret seg 4. plassen.

Vært med på opp- og nedturer 

- Annonse -

Siden den gang har de alle vært med på å reise opp den gamle storklubben som har vunnet Bundesligaen fem ganger siden 70-tallet. Men når Gladbach spiller sin siste hjemmekamp for sesongen, blir det et tårevått farvel med fire spillere som har vært med på å gjenreise klubben.

Martin Stranzl har vært lagets kaptein de seneste årene. Og med over 470 kamper for klubbene 1860 München, Stuttgart, Spartak Moskva og Gladbach så legger den 35-år gamle veteranen skoene på hyllen. En virkelig kriger som har vært meget godt likt av supporterne. I år har han riktig nok vært noe skadet.

Roel Brouwers er – ved siden av Christoph Heimeroth den med flest år i Gladbach drakten av de som er i stallen pr. idag. Ni år som bauta for de hvite og sorte er over og nederlenderen vil forlate klubben.

Sportsdirektøren i Gladbach Max Eberl innrømmer at det er vanskelige beslutninger å ta: 

Eberl: – «Det var en vanskelig situasjon å ta. Roel er en fantastisk idrettsmann som har gitt alt for klubben i sine ni år her». Nå vil 34-åringen som kom fra Paderborn se seg om etter en ny arbeidsgiver.

London neste for, Håvard?

Det samme vil vår egen Håvard Nordtveit. Nordmannen har vært linket til Premier League og mye tyder på at West Ham blir Rogalendingens neste stoppested. Etter fire- og et halv år i Gladbach har Nordtveit selv sagt at han ønsker nye utfordringer og ønsker seg til England. Nordtveit har de siste sesongene vært nærmest fast inventar hos Lucien Favre og Andre Schubert og spiller sin siste kamp på Borussia-Park i sort og hvit i morgen – mest sannsynlig.

I tillegg til de tre, så er Branimir Hrgotas fremtid usikker. 23-åringen som er aktuell for å representere Sverige i EM har kontrakt ut sesongen, men i følge ryktene så ønsker angriperen å bli i Gladbach. I tillegg så vil Martin Hinteregger son har vært på lån siden januar returnere til Red Bull Salzburg. Gladbach hadde en klausul i kontrakten som inneholdt at de kunne hentet forsvarspilleren permanent, men det ønsker de ikke. Flere tyske medier var raskt ute med at østerrikeren kan ende opp i RB Leipzig hvis de rykker opp.

Det blir en emosjonell dag for Gladbach fansen og det er blitt bekreftet at det vil bli holdt en liten seremoni hvor spillerne vil bli applaudert foran 60.000 supportere lørdag, når klubben får besøk av Bayer Leverkusen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -