Dagen derpå i Fredrikstad – Fløyte til besvær

612

Fredrikstad hadde Sarpsborg08 på kroken i slutten av førsteomgang, så snudde det etter at en person med fløyte på tribunen sørget for scoring til Særpingene.

Det alle snakker om i Fredrikstad i dag, er det som skjedde rett før pause på Fredrikstad stadion i går. På en corner til Sarpsborg, så var det en i publikum som dro frem dommerfløyta og blåste i den, FFK spillerne stoppet å spille og dermed kunne Sarpsborg enkelt sette inn utligningsmålet på stadion.

TV2’s kommentatorer og også vi som så kampen på tv kunne høre fløytesignalet godt og tydelig på skjermen, og kommentatorene reagerte med irritasjon på det som skjedde: – Det er bråk på sidelinja, Martin Thømt Jensen raser fordi at det er en tulling som har tatt med seg fløyte på tribuna og blåser i den foran Sarpsborg scoring, var kommentatorenes reaksjon på TV2.

Da hadde Fredrikstad fått napp på kroken, og hadde Sarpsborg 08 godt festa på kroken og styrte kampen. Fredrikstad gikk ut i 100 på stadion og allerede etter 2 minutter får de en corner som Sarpsborg klarerer enkelt. Etter 7 minutter er det Sarpingene som er farlig frempå, ballen ender tilslutt hos Kirkvold som skyter utenfor feltet.  Ti minutter frempå er Sarpingene frempå igjen, Matti Lund Nielsen får corner som han legger inn, ballen treffer en Sarpsborgspiller som enkelt kan heade inn ballen i mål, men ballen går utenfor målet. Etter 23 minutter så er det FFK som er frempå, Håvard Åsheim får ballen og fyrer løs, ballen sniker seg forbi målet og utenfor nettveggen, men forsøket var godt fra unggutten.  Så etter halvtimen spilt, smeller det på stadion. Fredrikstad får corner som Kristian Brix løper for å ta, han legger inn og ballen havner i returromet. Der står FFKs venstreback Erik Tønne og fyrer løs, ballen spretter via bakken og inn i mål via krysset og dermed leder FFK 1 – 0 på Fredrikstad stadion!

Omdiskutert situasjon snur kampen

FFK leder kampen og  fortsetter å kjøre kampen, etter 35 minutter prøver Sarpsborg seg, men Kristiansen er med og redder unna. Rett etterpå er FFK frempå ved Begby og N’daiye men ballen blir reddet unna. Så får Sarpsborg en corner som kan bli farlig, men FFK får ryddet unna i siste liten nok en gang. Etter 41 minutter trer Sarpsborgs Kirkvold gjennom Lund Nielsen, men han får et dårlig touch og FFK får ryddet unna.

Så er FFK frempå igjen, og nok en gang kan de sette en viktig scoring som kunne gjort kampen til fordel for FFK. Sanel Kapidzic får ballen og er brått helt alene, han setter fart mot Sarpsborgs keeper som kommer ut, Kapidzic kan bare sette ballen i mål ved siden av Sarpsborgs keeper, men i stedet er han for treig og skyter rett på keeper. Farlig sjanse og FFK kunne økt sin ledelse.

Så kommer situasjonen alle snakker om i Fredrikstad i dag, Sarpsborg får corner. Den går Matti Lund Nielsen ut for å ta, ballen kommer inn og FFK spillerne virker merkelig passive innenfor 16 meteren. Ballen treffer Patrick Mortensen som bare kan heade inn ballen i mål via Per Morten Kristiansen og dermed står det 1 – 1 på stadion. Fredrikstad spillerne raser og Martin Thømt Jensen løper rasende mot dommer og hovedtribuna for å finne ut hvem som hadde en dommerfløyte og snakke til personen, FFKs protester hjelper ikke og dermed står det 1 – 1 på stadion. – Det her er bare tullete, var Jan Halvor Halvorsens kommentar til TV2 etter kampen.

• Det her gidder jeg ikke snakke om en gang, syntes corneren skulle bli tatt på nytt igjen ettersom vi stopper opp og tror dommeren har blåst av, tullete situasjon var Martin Thømt Jensens ord til TV2 etter kampen.

Sarpsborgspillerne Ole Heieren Hansen og Steffen Ernemann bare lo av situasjonen og sa følgende: – Han må legges i respirator, så han får puste litt, vi ble blåst mot vi også i hele omgangen men vi stoppet ikke å spille, det handler om å spille til fløyta går var spillernes oppsummering til TV2sporten i går kveld.

Rødt kort og slåsskamp

Fredrikstad går ut i 100 også i 2.omgang, og presser Sarpsborg tilbake, etter 50 minutter er Kapidzic og N’daiye farlig frempå, men Østbø får ryddet unna. Minuttet senere er Simonsen frempå med et innlegg som han finner Kapidzic på, men Østbø får også bokset unna i en duell hvor han blir liggende nede på. Litt om litt er keeperen tilbake på beina igjen.  Så etter 55 minutter smeller det på stadion,  Anders Trondsen med en stygg takling på en FFK spiller. FFK spillerne blir rasende og Trondsen og Karoliussen går i tottene på hverandre. Etter en liten prat med linjemannen tilkaller dommeren seg begge to, Karoliussen får gult kort og Anders Trondsen får rødt kort og må gå rett i dusjen.  Og etter det røde kortet, våkner Sarpsborg til live igjen, nå har de fått nok og setter på turboen.

Etter 61 minutter er det Per Morten Kristiansen sin tur til å tabbe seg ut. Sarpsborg får corner som flyr frem og tilbake inne i FFKs 16 meter, Per Morten Kristiansen stormer ut og bokser unna, men rett i beina på en Sarpsborgspiller. I stedet for å gå tilbake i mål velger Kristiansen å følge ballen som blir sendt til Ole Heieren Hansen, som enkelt kan sette ballen i mål og dermed leder Sarpsborg igjen på Fredrikstad stadion, til Jan Halvor Halvorsens store fortvilelse.

FFK prøver seg fremover og har noen halvsjanser, men innleggene blir ryddet unna i stor stil av Sarpsborgforsvaret. Så etter 73 minutter er det Sarpsborg som er frempå, Erik Tønne feller Tokstad rett innenfor 16 meteren og Sarpsborg får straffe, den tar Ernemann og setter enkelt i mål, Kristiansen er på ballen men klarer ikke å hindre at Sarpsborg går opp i 3 – 1 ledelse. Fredrikstad prøver å kjempe seg tilbake, men klarer det ikke. Sarpsborg med flere sjanser til å avgjøre kampen, i det 83 minuttet er Kirkvold alene igjennom men han klarer ikke å få avsluttet da FFK i fullt kaos får slått ballen unna. Dermed ender kampen 3 -1 til Sarpsborg, men FFK og FFKssupportere skal være stolte av laget sitt, som ga alt, blødde for drakta og prøvde å krige seg til seier mot Sarpsborg 08.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: