Kampreferat: Fredrikstad vs Alta

471

Både Fredrikstad og Alta er spådd og kjempe i toppen av PostNord i hver sin avdeling. I dag møttes de til dyst på Fredrikstad stadion.

Gjestene fra Finmark gikk ut i 100 og tok kontroll over kampen med engang. Fredrikstad hang ikke med i det hele tatt og etter 17 minutter fikk de også hull på byllen. Guyon Phillips utfordret på høyre og fikk lagt inn på pannebrasken til Christian Reginiussen og Alta tok en fult fortjent ledelse. Alta fortsatte også å presse etter scoringen og dominerte kampen fullstendig i første omgang.

Men med rundt 10 minutter igjen fikk Love Reuterswärd ballen innenfor 16-metern og utfordret Håvard Nome. Nome strakk ut en fot og Reuterswärd kastet seg i bakken og FFK fikk en meget kontroversiell straffe. Mye tydet på at det var filming fra den svenske FFK vingen. Men fra straffemerket var Kjell Rune Sellin iskald og banket ballen lavt til høyre for keeper. Selv etter scoringen fortsatte Alta og dominere ballinnhavet, uten at de skapte de største sjansene. Og bare minutter før slutt var kampen snudd, meget ufortjent. Nicolay Solberg la inn på hodet til Sellin som fikk et godt treff men en kjemperedning fra Maris Eltermanis klarte å fiske ballen i stolpen, men på returen satte Maikel Nieves inn 2-1 for hjemmelaget.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 2-1 til FFK totalt mot spillets gang. Alta spilte en fantastisk første omgang og rundspilte FFK til tider, men de fikk virkelig ikke betalt for strevet.

I andre omgang var FFK mer med i matchen og lagene var relativt jevnspilte. Mye bytter ødela rytmen i kampen og det var få muligheter utenom Solberg som fikk stå alene på 10 meter og sette ballen midt på Altas keeper. Kampen hadde også litt temperatur til tross for det iskalde været. Det ble gitt noen knallharde taklinger fra begge lag utover i omgangen som fikk begge lags trenere til å reagere.

Etter 72 minutter fikk FFK et innkast høyt oppe i banen og etter tre kjappe pasninger så vippet Andreas Hagen, Kjell Rune Sellin igjennom og fra skrå vinkel gjorde han null feil og trillet inn 3-1 til hjemmelaget. To minutter senere så roter Alta bort ballen langt inne på egen halvdel, Nicolay Solberg får lagt inn og treffer Andreas Hagen som får til en bra heading. Det var vanskelig å se om ballen var over linjen før Maris Eltermanis reddet ballen men på returen kom Kjell Rune Sellin og satt enkelt inn returen og 4-1 til hjemmelaget og ett hat-trick fra Kjell Rune Sellin.

De siste minuttene ble det mye bytter og lite spill og kampen ebbet ut med 4-1 seier til hjemmelaget Fredrikstad. Ett resultat som virkelig ikke gjenspeilet kampforløpet. Alta dominerte første omgang og andre omgang var jevnspilt. FFK var heldige som vant denne kampen men var effektive på de mulighetene de fikk.

Fredrikstad sin neste hjemmekamp er lørdag den 17. mars når de tar imot Strømmen på Fredrikstad stadion. Mens Alta har ny kamp allerede førstkommende søndag den 10. mars borte mot Hønefoss.