En hyllest til Bayern-legenden Franck Ribery

148
Franck Ribery åpner opp om hendelsene bak arrene. Foto: Wikimedia

For noen dager siden bekreftet Bayern München at Franck Ribery har spilt sin siste sesong i klubben.

Franck Henry Pierre Ribéry født 7. april 1983 i Boulogne-sur-Mer). I juni 2007 ble han solgt fra Olympique de Marseille til FC Bayern München for £17.000.000. Siden det har det vært mye oppturer for franskmannen. Når han ble hentet i 2007 var fremdeles George W. Bush president i USA, og det tyske fotballandslaget hadde bare tre stjerner på drakten sin.

Vi hopper frem og skriver 2019, spilleren er inne i sin 12-sesong med Bayern München og laget er en av de største klubbene i verden. Klubben er også den mest suksessrike klubben i Tyskland. 35-åringen har herjet på toppnivå i over ti år. Hvor han har vunnet alt som kan vinnes innen klubbfotball.

“Bayern er som en familie for meg” fortalte han en gang til klubbens hjemmeside. Ribery og Bayern sammen, det er kjærlighet. Jeg har gjort litt for å få klubben til hvor den er nå, og Bayern har åpenbart hatt innflytelse på min utvikling også. Forholdet mellom Bayern og meg er spesielt.”

Ordet ‘Special’ er et ideelt ord for å beskrive en mann som har erobret hjertene til Bayern-fansen over hele verden, med sitt glitrende spill og karriere, spilleren står med 81 mål og 121 assisterer i 260 Bundesliga-kamper for klubben. Han har også vært en frontfigur for det franske fotballandslaget. Han har vunnet over 20 titler med Bayern.

Her er en sammensatt video fra karrieren i Bayern

Kommentarer

kommentarer