Enda en legende takker for seg…

191

Enda en legende takker for seg…

Enkelte spiller må man bare like, til tross for at de kanskje spiller i en annen klubb enn den som ligger hjertet ditt nærmest. Tidligere i år ble det klart at Liverpool-legenden Steven Gerrard hadde valgt å legg opp, i dag føyer en ny spiller seg i rekken. Frank Lampard er i likhet med Gerrard en legende innen engelsk fotball og Premier League, og nå er hans tid som fotballspiller kommet til en ende…

 

Slik begynte det…

Frank Lampard kom til West Ham som 16-åring, og det ble fort oppdaget at han hadde talent. Det få av oss vet er at faren hans spilte i samme klubb ti år tidligere. Etter ett år i klubben ble midtbanespilleren sendt på utlån til Swansea. Han returnerte til West Ham etter ni kamper for «The Swans», og fikk sin debut for «The Hammers» 31. januar 1996 mot Coventry. Den unge engelskmannen gjorde sakene sine bra og ble belønnet med flere kamper for West Hams A-lag. Da Lampard ble solgt til Chelsea i 2001 hadde han rukket å spille 148 kamper og scoret 24 mål for London-klubben.

En yngre utgave av Mr. Lampard. Foto: Talksport.com

I 2001 ble han altså solgt til byrival Chelsea for omtrent 11 millioner pund. For de blåtrøyede fikk han sin debut 19. August 2001 i en uavgjortkamp mot Newcastle. Lampard spilte faktisk alle de resterende kampene i 2001/02-sesongen. For de av oss som har fulgt engelsk fotball og Premier League tett de siste ti-tjue årene, så var Lampard selve symbolet på Chelsea. Han fikk hele 429 kamper og scoret utrolige 147 mål, noe som betyr 4. plass over flest spilte kamper og 1. plass over flest mål av alle Chelsea-spillere i historien. Det er noe å ta av seg hatten for. En midtbanespiller som topper toppscorer-lista.

- Annonse -

 

Mange rekorder og mye sølvtøy

Som nevnt ovenfor så er Fran Lampard Chelseas mestscorende spiller gjennom tidene, og ligger på 4.plass på antall kamper for klubben. I tillegg holder han rekorden for flest assist til en spiller (24), denne rekorden deler han med hans tidligere lagkamerat Didier Drogba. Lampard var ofte å se på listene over Premier Leagues beste-ellever, og ble blant annet kåret til PFA Fans Player of the Year, UEFA Midfielder of the Year, og fikk sølv i konkurransen om Ballon d’Or og FIFA Player of the Year. Tre ganger vant han Premier League med Chelsea, fire ganger vant han FA Cupen, to ganger Ligacupen, èn gang Europa League og èn gang Champions League.

Begge var nummer 8, og begge spilte på midten. På klubbnivå var de konkurrenter, på landslaget var de lagkamerater. Kommer du til å savne dem? Foto: Thefootballmind.com

Det var ikke bare i klubbfotballen Lampard ble lagt merke til. Han debuterte på Englands fotballandslag i 1999, og ble to ganger kåret til England Player of the Year. Til tross for at engelske supportere gledet seg over laget han utgjorde sammen med blant andre Steven Gerrard,David Beckham, Paul Scholes og Wayne Rooney, så klarte han aldri å bringe fotballen hjem til England.

England hadde et sterkt lag på begynnelsen av 2000-tallet, men de store stjernene klarte aldri å innfri de engelske supporterne. Ved å vinne et mesterskap selvfølgelig… Foto: Dailymail.co.uk

 

Slik ender det…

Frank Lampard ble hyllet som en legende i Chelsea, men etter VM i 2014 tok midtbanespilleren en avgjørelse. Han var klar for å forlate London-klubben og fortsette karrieren i USA. Siden MLS-klubben New York City hadde samme eiere som Manchester City, ble Lampard noe kontroversielt lånt ut til Chelseas ligarival. Han spilte 32 kamper og scoret 6 mål for de lyseblå, før han omsider vendte snuten til USA.

Det var ikke populært blant Chelsea-fansen at Lampard tok på seg en drakt med en litt annen blåfarge. Foto: Dailyexpress.co.uk

Lampard tok MLS med storm, akkurat slik han hadde gjort med Premier League nesten ti år tidligere. På 29 kamper scoret han 15 mål, altså scoret han annenhver kamp for laget fra New York. Sportsdirektøren i klubben, Claudio Rayna hyllet Lampard og sa: » he’s one of the greatest players in world history». Men det ble bare med den ene sesongen for New York City. I dag har han gått ut offentlig og sagt at han legger opp som 38-åring. Men blir det det siste vi ser av han i fotballen? Neppe. Han er allerede i gang med å ta trenerkurs, og kanskje kan han en gang returnere til Stamford Bridge som Chelsea-manager.

 

Hva er ditt beste minne med Frank Lampard? Er han tidenes engelske midtbanespiller? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -